U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

DE ENERGIEKE
OPEL CROSSLAND X

De Opel Crossland X is een compacte
crossover met gestroomlijnd SUV-ontwerp
en luxueus interieur dat meteen in het oog
springt als je ermee door de stadsdrukte
cruiset.

5 redenen waarom de Crossland X in 2018 jouw ‘match made in heaven’ is

Voor wie een actief gezinsleven heeft en wel eens graag stoer uit de hoek komt, is er het X-gamma van Opel. In 2016 gaf het Duitse automerk de Mokka een upgrade en doopte Opel de SUV Mokka X, het begin van een ferme familie. Naast de SUV’s Mokka X en Grandland X is er de crossover Crossland X voor wie houdt van grootsheid in compacte afmetingen.

De Crossland X: de nieuwe gezinswagen

De Crossland X was één van de zeven modellen die Opel lanceerde in 2017 en volgt de Opel Meriva op als ideale gezinswagen. De compacte wagen heeft dan ook heel wat troeven die een gezin goed van pas komen. Met zijn SUV-uitstraling en robuust uiterlijk past de Crossland X perfect binnen de huidige trend van grote en hoge gezinswagens. We verwachten dan ook dat deze crossover van Opel in 2018 steeds meer je pad zal kruisen. Al moeten we wel benadrukken dat de Crossland X géén SUV is en er wel een duidelijk verschil tussen een SUV en een crossover is. Eén belangrijk verschil is de vierwielaandrijving, die is enkel weggelegd voor de SUV. Hierdoor is de Crossland X geschikt als stadswagen, maar is hij niet weggelegd voor een rit op een modderig terrein.

Op maat van vandaag

De Crossland X is op het vlak van afmetingen misschien wel kleiner dan de Mokka X, hij moet zeker niet inboeten aan luxe. Perfect voor wie houdt van een compacte wagen met uitgebreide uitrusting. Zowel het interieur als het exterieur werden van de nodige moderne snufjes voorzien waardoor de crossover helemaal op maat van 2018 is. Bovendien is het interieur van deze crossover erg functioneel: schuif de achterbank naar voren en je creëert een bagageruimte van 520 liter. Als je de leuning volledig neerklapt, kom je zelfs aan 1.255 liter. Die achterbank kan je ook 15 centimeter in lengte verschuiven zodat je kunt kiezen voor meer beenruimte of meer bagageruimte.

Intelligent noodremtechnologie

Je kan met een gerust hart rondrijden in de nieuwe Opel Crossland X dankzij zijn innovatieve noodremtechnologie. Het systeem detecteert niet alleen andere voertuigen, maar ook voetgangers die je misschien over het hoofd gezien hebt. Als je tussen 5 en 85 km per uur rijdt, meet het automatische noodremsysteem de afstand tussen het voertuig voor je en je eigen auto. Als je steeds dichter komt en je reageert niet, dan remt het systeem automatisch af. Als je minder dan 30 km per uur rijdt, zorgt het systeem er zelfs voor dat je wagen volledig tot stilstand gebracht wordt.

Adaptive forward lighting

Naast het intelligente noodremsysteem is de Crossland X van Opel ook voorzien van dynamische bochtverlichting met Adaptive Forward Lighting LED-koplampen die de weg tot 30% meer verlichten dan traditionele halogeen-koplampen.

Opel OnStar

Andere veiligheidsopties zoals Opel OnStar, je persoonlijke assistent die je steeds uit de nood helpt, en de Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition en Side Blind Spot Alert maken een autorit nog veiliger.

Panoramisch dak

In de nieuwe Crossland X geniet je niet alleen van een stijlvol interieur en het uitzicht rondom je, maar ook boven je. Dankzij zijn panoramisch dak kan je wegdromen bij helderblauwe lucht. Als het te warm is, kan je het dak openschuiven en genieten van een frisse bries op je gelaat. Daarnaast kan je bij de Crossland X voor ‘het zwevende dak’ een ander kleurtje kiezen. Dat, in combinatie met het panoramisch glazen dak en de grotere raamoppervlakken, creëert een zee van licht en ruimte in jouw wagen.

Probleemloos parkeren

Wie houdt van een ruime, maar compacte wagen zal niet teleurgesteld zijn over de afmetingen van de Crossland X. Hij heeft een lengte van 4,21 meter en is 1,59 meter hoog. De ideale stadswagen dus, zélfs om te parkeren. Iedereen heeft er af en toe wel eens last van: parkeerstress. Bij de Crossland X hoef je je daar geen zorgen om te maken. Met de 180° panoramische achteruitrijcamera heb je een duidelijk overzicht rondom je auto. En de Advanced Park Assistant II helpt je niet alleen bij het vinden van een geschikte parkeerplaats, hij helpt je ook bij het parkeren. Jij hoeft enkel de pedalen te bedienen en te schakelen wanneer hij het aangeeft. Bye bye parkeerstress!

Zuinig baasje

Met de lage-emissiezone in Antwerpen en Brussel, en andere steden die snel zullen volgen, is het steeds belangrijker om een zo zuinig mogelijke wagen te kiezen. Maar is de Opel Crossland X met zijn afmetingen wel zuinig? Voor de Opel Crossland X kan je kiezen tussen een manuele en automatische versnellingsbak en wel zéven motoren. De bijkomende AdBlue-tank van 17 liter bij diesels zorgt ervoor dat jouw wagen een zuinig baasje is. De ECOTEC-motor - beschikbaar voor zowel benzine- als dieselmotoren - verlaagt niet alleen de uitstoot van je wagen, maar vermindert ook het verbruik. In combinatie met het handige Start-Stop-systeem kan je zo heel wat brandstof besparen. Ook op het vlak van motoren biedt de Crossland X dus heel wat mogelijkheden. Hoe dit de prijs beïnvloedt, lichten we je graag toe in onze showroom aan de hand van een gedetailleerde prijslijst. We nemen je meteen ook mee voor een testrit zodat je de Crossland X helemaal kunt ervaren.

Ontdek zelf of alle lof over de nieuwe Opel Crossland X gegrond is

Laat hier je gegevens achter en we contacteren je voor een testrit zodra het kan.

Bekijk je liever eerst alle specificaties? Lees dan gerust de brochure over de Opel Crossland X

Zie je jezelf al rijden in een Opel Crossland X? Kies dan alvast een motorisatie, kleur en velgen.

ONZE VESTIGINGEN