U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

DE NIEUWE OPEL ASTRA

Maakt adembenemend design en comfort betaalbaar voor het brede publiek.

Waarom de Opel Astra je hart sneller doet slaan

Een stijlvolle gezinswagen

De Opel Astra en Opel Astra Sports Tourer - of Opel Astra Break - zijn al enkele jaren dé favoriet bij gezinnen die houden van ruimte en klasse. Dankzij hun stijlvolle look en moderne verschijning zijn deze gezinswagens van Opel perfect voor wie de wagen ook professioneel gebruikt.

Ondanks de opkomst van SUV’s zoals de Grandland X en Mokka X en crossovers waaronder de Crossland X, bleven de Opel Astra en Opel Astra Sports Tourer in 2017 een populaire keuze bij heel wat gezinnen en zelfstandigen. Wij verwachten dat dit niet anders zal zijn in 2018 en dat de Opel Astra een geduchte concurrent zal blijven voor zijn stoere broers.

Een prestigieuze uitstraling

De Opel Astra heeft de looks van een sportieve kleine auto maar alle comfort van een grote wagen. Zijn atletische trekken, scherpe lijnen en lichtmetalen velgen gaan niet onopgemerkt voorbij.

Dankzij zijn luxueus afgewerkte interieur met ingebouwde technologieën zoals een infotainmentsysteem dat compatible is met Apple CarPlayTM1 en Android AutoTM2, Advanced Park Assist en Automatic Cruise Control durf je wel eens een extra blokje om te rijden. Zo aangenaam is het in deze auto van Opel.

Tijdens de zomer is het extra genieten dankzij het elektrische bedienbare glazen dak. Een zonnescherm houdt de warmte buiten en de ingebouwde windgeleider maakt een einde aan onaangename turbulenties.

Koplampen die gezien mogen worden

De Opel Astra en Opel Astra Sports Tourer beschikken over de nieuwste technologie op het gebied van koplampen. De IntelliLux LED Matrix koplampen verlichten zoals grootlichten en detecteren obstakels tot 40 meter vroeger zodat je sneller kunt reageren. Nadert er een tegenligger? Dan geeft het Opel Eye-systeem een signaal aan de lichten. Die passen zich automatisch aan zodat je andere bestuurders niet verblindt.

Elektrische achterklep

Stel: je loopt de winkel uit met je handen vol boodschappen. Vervolgens wil je al deze tassen in je koffer laden, maar dan moet je alle boodschappen op de grond zetten. Niet echt praktisch en bovendien slecht voor de rug. Gelukkig is dat verleden tijd met de Opel Astra Sports Tourer, de break-uitvoering van de Opel Astra.

Wanneer je in de koffer moet zijn, hoef je enkel je voet onder de achterbumper te bewegen. Meteen daarna opent de intelligente achterklep. Als je deze wilt sluiten, beweeg je je voet nogmaals onder de achterbumper. Simpel, maar enorm handig!

AirWellness geurverstuiver

De geur van een nieuwe wagen! Heerlijk toch? Dankzij de regelbare AirWellness geur-diffuser van Opel geurt je auto altijd fris. Je kan kiezen uit twee subtiele geuren: Energizing Dark Wood en Balancing Green Tea.

Ongezien comfort

Opel stuurde zijn Opel Astra naar de diëtiste en met succes! Zowel de 5-deurs als de Opel Astra Sports Tourer verloren tot 200 kilogram. Toch boeten ze niet in aan ruimte. Integendeel. De Opel Astra 5-deurs kreeg zelfs 3,5 cm meer beenruimte.

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer doet er nog een schepje bovenop: de kofferruimte werd met 80 liter vergroot en de achterbank kun je in drie delen neerklappen. Met een lengte van 4,70 meter, een hoogte van 1,50 meter en een breedte van 1,87 meter heeft de laatste Opel Astra Break nagenoeg dezelfde afmetingen als zijn voorganger.

Dit maakt van de Opel Astra Sports Tourer een perfecte gezinswagen. Ook de passagiers op de achterbank reizen in comfort. Ze krijgen meer beenruimte en kunnen gebruik maken van een verwarmde achterbank en USB-aansluitingen.

Krachtige motoren

Doordat de laatste versie van de Opel Astra opvallend lichter in gewicht is, rijdt ze niet alleen pittiger én soepeler, maar verbruikt ze ook heel wat minder brandstof. Het gemiddelde brandstofverbruik van de Opel Astra is 3,1-8,2 l/100 km en de gemiddelde CO2 -uitstoot 88 - 142 g/km.

Je kan kiezen uit een reeks dieselmotoren tot 118 kW (160 pk) en benzinemotoren tot 147 kW (200 pk) die bijna allemaal zijn uitgerust met het brandstofbesparende Start/Stop-systeem. Het Start/Stop-systeem treedt in werking als je stilstaat, bijvoorbeeld voor het rood licht. Je hebt op dat moment geen aandrijving nodig en dus heeft het weinig zin om je motor te laten draaien. Dankzij het Start/Stop-systeem spaar je heel wat brandstof uit én het is gunstiger voor het milieu.

Ten slotte is er nog de keuze tussen vijf of zes versnellingen en hoe je het liefst schakelt: handmatig of volledig automatisch met de Opel Astra automaat. Automatische transmissies, die de juiste versnelling kiezen zonder tussenkomst van de bestuurder, zijn ietsje duurder, maar populair wegens het grote gebruiksgemak.

Opel Eye heeft aandacht voor alles

Het Opel Eye veiligheidssysteem scant permanent de omgeving rond je auto en waarschuwt je indien nodig. Het systeem bestaat uit verschillende intelligente technologieën en gebruikt camera’s om aanrijdingen, snelheidsovertredingen en zoveel meer te vermijden.

Samen met Opel Eye houdt het Forward Collision Alert-systeem permanent jouw snelheid en die van je voorliggers in het oog. Het systeem waarschuwt tijdig als je moet vertragen of remt indien nodig automatisch en dit bij snelheden tot 60 kilometer per uur. De Traffic Sign Assist van Opel Eye is dan weer jouw extra paar ogen. Het herkent ledsignalen die veranderen en andere relevante verkeersborden. Wijk je onbedoeld van je rijstrook af? Dan geeft het Lane Keep Assist van Opel Eye een waarschuwingssignaal en stuurt het je wagen automatisch bij.

Opel Onstar:
jouw persoonlijke assistent én beschermengel

Wanneer je met je Opel Astra op weg bent, kan er veel gebeuren. Je kan verloren rijden, medische hulp nodig hebben of gewoon autopech hebben. Niet prettig uiteraard. Gelukkig is het met OnStar mogelijk om met één druk op de knop contact op te nemen met een persoonlijke Nederlandstalige assistent. En dit 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Opel is het eerste merk dat dit soort technologie in budgetvriendelijke auto's integreert.

Reserveer nu je Opel Astra testrit

Overtuigd en klaar voor een luxueuze ervaring? Maak dan nu een afspraak voor een testrit bij één van onze GMAN-vestigingen. Wij beschikken over een ruim aanbod Opel Astra stockwagens, zowel nieuw als tweedehands.

Overtuigd van Opel, maar op zoek naar een ander model? Opel lanceerde in 2017 maar liefst zeven nieuwe modellen. Ontdek deze en alle andere modellen van Opel in onze showroom.

Ontdek of alle lof over de nieuwe Opel Astra gegrond is

Wil je ervaren hoe het voelt om in een Opel Astra te rijden? Vraag dan een testrit aan en je zult snel ontdekken dat we niet overdrijven.

Bekijk je liever eerst al zijn specificaties? Bekijk dan gerust de 82-pagina's tellende gids over de Opel Astra 5-deurs/Sports Tourer

Zie je jezelf al rijden in een Opel Astra 5-deurs of Sports Tourer? Stel je Opel dan samen en kies een motorisatie, kleur en velgen.

ONZE VESTIGINGEN