U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Waarom een dakkoffer altijd een goed idee is.

GMAN, 04 augustus 2016

Ga jij regelmatig met de auto op weekend of op vakantie? Dan ken je hoogstwaarschijnlijk het ‘stresske’ dat toeslaat vóór vertrek: het opbergen van al je spullen. Waar kun je de extra koffer met boeken voor de papa, de beautycase van de mama en het speelgoed van de kinderen in kwijt? De enige juiste oplossing is een dakkoffer. Met een dakkoffer is je ‘stresske’ verleden tijd en heb je nooit meer problemen met je bagage. Benieuwd naar nog meer argumenten?

Een extra koffer

Of je nu gaat wandelen in Zuid-Tirol, surfen aan de Costa Brava of uitwaaien in Normandië, een dakkoffer op je auto hebben is altijd handig. Wist je dat een dakkoffer de opbergruimte van je auto gemiddeld met zo’n vierhonderd liter vergroot? Op die manier verdubbel je het laadvermogen van een doorsnee gezinswagen in één klap. 

Meer laadvermogen wil zeggen: meer vakantiespullen opbergen. Je moet dus nooit meer kibbelen om bepaalde dingen thuis te laten. Niemand moet toegevingen doen, met als gevolg dat de vakantie nóg prettiger zal verlopen.

Kortom: met een dakkoffer heb je er in één klap een ruime koffer bij waardoor je meer spullen kunt meenemen op vakantie.

Multifunctioneel doorheen het hele jaar

Investeren in een dakkoffer is altijd rendabel. Je betaalt een eenmalige kost en geniet jarenlang van extra ruimte én comfort. Bovendien kun je het hele jaar door gebruik maken van een dakkoffer.

Een dakkoffer kopen doe je dus niet alleen voor zomervakanties. Ook in de winter én in de lente voor een skivakantie of een shortski. Dan gebruik je hem om je skistokken, skibotten of snowboard op te bergen, de ideale oplossing.

En de rest van het jaar? Dan kun je de dakkoffer gebruiken voor een leuke kampeervakantie, een weekendje weg of om iemand te helpen verhuizen.

Dakkoffer kopen

Meer comfort voor de inzittenden

Door een dakkoffer te gebruiken, genieten alle passagiers van extra comfort. Je hoeft geen zetels neer te klappen én je auto niet bomvol te laden. Bovendien reis je zo veel veiliger. Je wagen overladen met losse spullen is trouwens gevaarlijk bij een ongeval.

Zo hebben de passagiers op de achterbank voldoende comfort en heeft de chauffeur een beter zicht door zijn achteruitkijkspiegel. Veiligheid en comfort zijn twee zaken die essentieel zijn bij lange ritten!

Geen extra brandstofverbruik meer

Een nadeel van oudere dakkoffers was hun effect op het brandstofverbruik. Vroeger waren ze nog zwaar, ruw en lomp van design. Bijgevolg was de luchtweerstand bijzonder groot. Daardoor werd je wagen afgeremd én verbruikte hij aanzienlijk meer. Vandaag de dag is dat niet meer het geval.

Dakkoffers zijn veel aerodynamischer ontworpen. Zeker bij de betere merken zoals Thule. Zij investeren volop in het ontwikkelen van dakkoffers die aerodynamisch, stil en licht zijn. Zo gaat de weerstand en het brandstofverbruik aanzienlijk naar omlaag. De nieuwere dakkoffers maken het laden en lossen ook een stuk eenvoudiger.

Omdat we bij GMAN om jou én je wagen geven, bieden we dakkoffers van Thule aan, aan zeer scherpe prijzen!

Eenvoudig laden en lossen

Met de nieuwste generatie dakkoffers is laden en lossen slechts een futiliteit. Vroeger moest je halsbrekende toeren uithalen om de koffer veilig los te koppelen of te openen, nu is dit kinderspel. Toch willen we voor jouw veiligheid én die van de andere weggebruikers nog wat extra tips geven:

  • Verdeel het gewicht van de bagage gelijkmatig.
  • Plaats lichte voorwerpen in de dakkoffer en leg zware objecten in de koffer van je wagen. Op die manier blijft het zwaartepunt van het voertuig zo laag mogelijk.
  • Plaats je toch zware objecten in de dakkoffer? Leg deze dan zo dicht mogelijk bij de dakdragers.
  • Maak de inhoud van de dakkoffer vast met oude kleding, handdoeken of andere objecten. Je bagage mag in feite niet bewegen.
  • Pak de voorwerpen die de binnenkant van de koffer kunnen beschadigen in en gebruik plastic zakken om voorwerpen te verpakken die droog moeten blijven.
  • Maak de dakkoffer leeg tijdens je verblijf zodat je geen waardevolle voorwerpen kwijtspeelt in geval van diefstal.
     

15% korting bij GMAN

Ben je getriggerd om een dakkoffer van Thule te kopen? Dan willen we je nog een laatste duwtje in de rug geven. Bestel online een dakkoffer bij GMAN en ontvang 15% korting. Kies alvast hét perfecte model voor je auto uit ons assortiment.

Wil je meer tips ontvangen? Of wil je geen enkel nieuwtje van GMAN missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer