U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Team TLP in de Mongol Rally: Siberië in zicht?

GMAN, 17 augustus 2015

Ken je Thomas, Lars en Pieter-Jan van team TLP nog? De jeugdige waaghalzen die met een aircoloze Opel Agila gesponsord door GMAN deelnemen aan de Mongol Rally? De mafketels die 13.000 kilometer afleggen voor het goede doel? Wel, hun avontuur loopt stilaan ten einde. Team TLP doorkruiste al ruim dertien landen doorheen Europa en Azië met hun knalgele kanarie. Wilde verhalen verzekerd! Of alles op wieltjes verloopt? Daar kom je snel achter in deze blog.

Van Europa tot in Azië

Het zou zomaar een hit van K3 kunnen zijn, maar team TLP doet het echt. Op 18 juli start hun langverwacht avontuur. Na een stevig afscheidsfeest legt TLP de laatste hand aan hun ‘uit de hand gelopen’ roadtrip. Nog voor ze effectief vertrokken zijn, legt de heilige graal der roadtrips, de radio, het loodje. Ze snellen daarom even langs een Opel-garage waar blijkt dat ook hun distributieketting zijn beste tijd heeft gehad. ‘Ach niet twijfelen, gewoon rijden!’ denken ze bij zichzelf en weg is team TLP. Na een tussenstop op het Melt festival in Berlijn arriveren ze in Praag voor de legendarische Czech out party. Daar feesten, drinken en dansen ze erop los in een vervallen treinstation dat op zijn grondvesten davert van de Balkanbeats.

De dag nadien is het echter menens en start de Mongol Rally officieel. De eerste dagen gaan verrassend vlot: de Bluetooth-speaker zorgt voor de broodnodige beats en de Opel Agila doet meer dan zijn best. Ondertussen genieten ze van de prachtige berglandschappen die Oost-Europa te bieden heeft. Het summum beleven ze in Bulgarije. Letterlijk. Want Team TLP klimt tot de top van het Buzludzha-monument waar ze genieten van een fenomenaal uitzicht. De dag nadien rijden ze door naar Istanbul waar ze Europa inruilen voor Azië. 

Facebookloos in Azië

En toen? Stilte. Het leek alsof team TLP even van de planeet was verdwenen, maar niets is minder waar. Ze zaten gewoon in landen waar rigide regimes gelden. Facebook en internet zijn nog steeds taboes in Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgistan. Na een langdurige Facebook-stilte vonden ze uiteindelijk een hostel in Kazachstan mét internetverbinding. Thank God! Zo konden we toch verder meegenieten van hun wilde verhalen. 

De monden van team TLP vielen open van verbazing toen ze het landschap langs de Zwarte Zee van Turkije doorkruisten. Toch gingen hun monden even later weer dicht. Ze hielden hun adem in. Waarom? Ze dienden een aanvraag in voor een visum om Iran te betreden. Een essentieel detail om de finish te bereiken. Gelukkig voor team TLP verliep dit vlot en konden ze verder vaart zetten richting Siberië. Iran was een onvergetelijke ervaring dankzij de hoffelijke inwoners, wondermooie moskeeën en duizenden selfies. Toch houden ze nogmaals hun adem in als ze merken dat enige vorm van wegcode onbestaande is in Iran. 

TLP was heel even TP

Thomas, Lars en Pieter-Jan kamperen op de meest idyllische plekjes langs de Kaspische kust wanneer ze richting Turkmenistan rijden. Daar wordt al snel duidelijk dat hun visumagent zijn geld niet waard was. Lars mag Turkmenistan niet binnen via Iran. Na overleg met de ambassade besluiten ze dat Lars naar Oezbekistan vliegt en Thomas en Pieter-Jan hun kompaan snel tegemoet rijden. TLP was dus even TP. 

Turkmenistan was afzien voor zowel Thomas en Pieter-Jan als voor de Opel Agila. Dankzij putten in de weg en politiecontroles was het niet vanzelfsprekend om snel te rijden. Ook rijden ze drie velgen krom en blijven ze al eens steken in het zand. Ze besluiten om de politiestaat snel te verlaten zodat ze in Oezbekistan hun wielen kunnen oplappen. Met rechte velgen bereikt team TP Tashkent waar ze L wederom in hun armen sluiten. In Oezbekistan horen ze van andere Mongol Rally rijders dat Kirgizië onontbeerlijk is op deze roadtrip. Daarop besluit Team TLP om hun route aan te passen. Een godsgeschenk zeg maar. Ze kussen hun pollekes van geluk wanneer ze hun tent opzetten langs een felblauw meer. Kirgistan is een paradijs. Wie had dat verwacht? 

Wil je de laatste rechte lijn van team TLP volgen? Dat kan zowel hier als op hun Facebookpagina. Wij wensen Thomas, Lars en Pieter-Jan nog enorm veel succes met hun laatste loodjes. Benieuwd hoe deze piloten het er de komende dagen van afbrengen? Volg ons via de sociale media en je bent altijd als eerste op de hoogte! 

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer