U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Waarom SUV's 2017 gaan overheersen

GMAN, 06 oktober 2016 - Opel

Steeds meer Belgen kiezen voor een SUV wanneer ze een nieuwe auto kopen. Jij ook? Wist je dat inmiddels één op vier van alle verkochte wagens in België een SUV is? En dat dit tegen 2020 wellicht zelfs één op twee zal zijn? Dat blijkt uit de cijfers van automobielfederatie Febiac.

Wij zochten uit wat dit type wagen precies in zijn mars heeft en waarom SUV’s 2017 gaan overheersen. Laten we de spotlights op hét meest groeiende autosegment vandaag de dag zetten.

Sport Utility Vehicle’s bewijzen je veel diensten.

Een weetje om mee uit te pakken of om te gebruiken op een quiz: SUV staat voor Sport Utility Vehicle. Dit type auto is er één met een missie: veel nuttige diensten bewijzen. En dit op zowel de verharde weg als ernaast. SUV’s zijn dus ruime auto’s met een off-road-techniek. Ze zijn beschikbaar met vierwielaandrijving waardoor je er overal en op elk moment kan op rekenen.

SUV’s zijn doorgebroken toen de crossover SUV op de market kwam. Deze is compacter, verbruikt veel minder én biedt het comfort van een stationwagen. Een winnende combinatie in 2017 zo blijkt

Het marktaandeel van SUV’s in 2016.

In 2010 hadden SUV's een marktaandeel van 11,5 procent. Toen was dat al veel, maar niemand had gedacht dat het zes jaar later zou oplopen tot 25,4 procent. Zo staan de SUV's bijvoorbeeld voor de breaks (25,4% tov 17,9%).

Maar genoeg over cijfers…
Tijd om je te vertellen waarom de SUV in 2017 dé autotrend zal worden.

Een SUV in 2017: wat zijn de voordelen?

 • Een eerste voordeel: het rijdt ongelooflijk prettig. En dit komt zowel uit de mond van mannen én vrouwen. Mannen zien het als een soort stoer statussymbool (Ja, zelfs in 2017) en vrouwen verkiezen het dankzij de hoge zit en de veiligheid.
   
 • SUV’s zijn ook democratischer geworden. Sinds de opkomst van de compacte SUV of crossover, kennen ze veel succes bij een heel divers publiek van liefhebbers. Dankzij het succes, hebben steeds meer merken zich op dit type auto gegooid. Hierdoor is er meer keuze en zijn SUV’s betaalbaarder geworden.
   
 • De vierwielaandrijving van een SUV zorgt voor een betere grip in de regen en sneeuw. Hierdoor is een SUV veiliger tijdens gladde omstandigheden.
   
 • SUV's zijn breder en hoger dan normale wagens. Dit zorgt ervoor dat SUV’s ruim vanbinnen zijn en meer comfort bieden. Zo zijn SUV’s ook geschikt voor autovakanties met het gezin.
 • Bestuurders zitten hoger en hebben een beter gezichtsveld dan normale voertuigen.
   
 • Je kan een SUV gebruiken om verschillende zaken mee te trekken. Denk maar aan een aanhangwagen, fietsendrager of caravan.
   
 • De nieuwe generatie SUV’s hebben een nog hogere veiligheidsscore.

Wie rijdt er in 2017 met een SUV?

Voor wie is zo’n SUV nu? Voor jonge moeders? Of eerder voor vijftig-plussers die nog niet van plan zijn de hele dag Mooi en Meedogenloos te kijken?

Wel, voor heel uiteenlopende types van mensen. Voor zowel mannen als vrouwen, stadsmensen als mensen die houden van de ‘buiten’, en jongere generaties als oudere generaties.

 

De Opel Mokka X wordt dé SUV van 2017

Past zo’n SUV bij jou? De beste manier om dát te weten te komen, is door een proefritje maken met dé SUV van 2017: de Opel Mokka X. De Opel Mokka X is een compacte SUV die je zin geeft om op avontuur te vertrekken. Ook zijn scherpe uitstraling, premium interieur én ergonomische zetels geven je zin in een proefritje.

Wil je meer nieuws ontvangen over de Opel-modellen? Of wil je tips en tricks ontvangen? Schrijf je in op onze onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.