U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel zet zijn sterke groei verder

GMAN, 04 februari 2016

Er rolde vorige week een leuk persbericht bij ons binnen: het afgelopen jaar was een schot in de roos voor Opel (inclusief Vauxhall). Het verkocht in 2015 meer dan 1,1 miljoen auto’s in Europa en behaalde daarmee zijn beste verkoopcijfers sinds 2011. We zijn blij dat we met GMAN hierbij een handje konden helpen. Ontdek welke auto’s goede punten scoorden.

Fenomenale groei in Europa & België

Opel wist in 2015 het totale Europese marktaandeel voor het derde opeenvolgende jaar te vergroten tot 5,8 procent. Fenomenaal! Maar welke modellen zorgden nu voor deze verkooptoename? In eerste instantie: de Opel Mokka. Met een toename van 16% was dit de grootste stijger. Ook de Corsa deed het goed met een toename van 6%.

Opel bracht trouwens een exclusieve editie van de Mokka uit. De ‘Mokka in Black’ in een zeldzame, zwarte uitgave waarvan er maar een beperkt aantal zijn gemaakt. GMAN heeft er 30 in stock. Bekijk de stockdealaanbieding hier.

Ook in België was de groei merkbaar. Het marktaandeel van Opel op de Belgische markt steeg naar 6,34%. Maar genoeg over cijfers…

De boost in de bedrijfswagenmarkt

Om sterk werk te leveren heb je sterk materiaal nodig. Iedereen is continu op zoek naar manieren om nóg efficiënter, flexibeler en professioneler te werken. Daarbij zijn transportmogelijkheden vaak cruciaal. Daar speelde Opel gretig op in. Met zijn bestelwagens en diverse ombouwmogelijkheden biedt het altijd een efficiënte oplossing.

En of dat zijn vruchten afwerpt. Ook op de bedrijfswagenmarkt deed de Duitse autofabrikant uitstekende zaken. Het noteerde een opmerkelijke groei in dit marktsegment en realiseerde het hoogste verkoopaantal sinds 2008. Samen met Vauxhall verkocht Opel meer dan 100.000 bedrijfswagens in 2015. Dat betekent een toename met 24% tegenover 2014.

De afzet van zowel de Opel Vivaro, Movano als Combo groeiden met respectievelijk 38%, 27% en 12% ten opzichte van 2014. Maakte je nog geen kennis met deze krachtpatsers? We vatten alvast kort de voordelen van elk model samen:

  1. De Combo Cargo: ruime bedrijfswagen met een hoog niveau van comfort, gemak en een laadvermogen tot één ton.
  2. De Vivaro: stijlvolle bestelwagen die op elk gebied een stap verder gaat: méér vermogen, méér laadruimte, méér comfort
  3. De Movano: functionele bestelwagen die werk verzet, kosten minimaliseert en je imago en comfort boost.

Wil je meer weten over dit succesvol trio? Bij GMAN schreven we er een uitgebreide gids over. Bekijk deze gids hier.

Opel Astra blijft de hogere klasse nerveus maken.

Volgens Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales van Opel Group, ziet ook 2016 er rooskleurig uit. En dit allemaal dankzij de Opel Astra. Er zijn al meer dan 80.000 bestellingen geplaatst voor het nieuwe paradepaardje van Opel.

Dat snappen we volledig! Want de nieuwe Astra vertoont veel gelijkenissen met een model uit het luxesegment. Je hebt aan de ene kant zijn atletisch en klassevol uiterlijk en aan de andere kant zijn hoogtechnologische opties zoals OnStar en LED Matrix-lichten. Wij denken alvast dat de Astra een nog groter begrip op de Belgische wegen zal worden.

Wil je alles, maar dan ook écht alles over de Opel Astra weten? Kom hem dan bezoeken in onze showrooms of download zijn gedetailleerde gids hieronder.

Download het gedetailleerd overzicht van de Opel Astra

En ontdek waarom hij de hogere klasse nerveus maakt en hij mikt op de leidersplaats in het klassement van compacte wagens.