U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel OnStar: jouw persoonlijke assistent én beschermengel

GMAN, 08 mei 2017 - Opel

Hoe heerlijk moet het zijn om een persoonlijke assistent én beschermengel in je auto te hebben? Wel, Opel maakt die droom waar. De weg kwijt? Autopech? Medische hulp nodig? Met OnStar kun je overal, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar contact opnemen met een persoonlijke Nederlandstalige assistent. Reden genoeg om deze levensreddende innovatie van Opel toe te lichten.

Baanbrekende technologie voor budgetvriendelijke voertuigen

Eenvoudig gezegd is OnStar een persoonlijke mobiliteits- en hulpverleningsdienst die de wagen met een centrale verbindt. Dus in geval van nood roep je met één druk op de knop assistentie op. Het klinkt misschien niet revolutionair, maar Opel is het eerste merk dat dit soort baanbrekende technologieën in budgetvriendelijke voertuigen integreert. Iedereen verdient een persoonlijke assistent én beschermengel in zijn auto, toch?

Opel introduceerde OnStar voor alle personenwagens vanaf augustus 2015. Het behoort tot de standaarduitrusting van de hogere uitvoeringen en zal optioneel leverbaar zijn op alle nieuwe personenauto’s van Opel. Om de lancering onder de aandacht te brengen zijn de eerste twaalf maanden van OnStar volledig gratis. De Opel Astra is het eerste nieuwe Opel-model dat vanaf zijn marktlancering uitgerust is met Opel OnStar.

Drie levensreddende knoppen

OnStar komt met drie knoppen. Knoppen die levens kunnen redden. Deze bevinden zich aan de binnenspiegel. Met een druk op de blauwe serviceknop kom je in contact met een OnStar-adviseur die je doorschakelt naar je gewenste service. We hopen dat je deze knop niet moet gebruiken, maar bij een noodgeval druk je op de rode SOS-knop. Daarna word je verbonden met een OnStar-adviseur die vervolgens meteen actie onderneemt. Als je jouw locatie liever niet met OnStar wilt delen, druk je op de Privacy knop. Zo voorkom je dat OnStar je auto traceert, behalve bij een ongeval.

Wat kan Opel OnStar voor je betekenen?

 • Betrokken bij een ongeval en niet in staat om hulp in te schakelen? Geen paniek, op het moment dat de airbags worden opgeblazen, activeert OnStar de Automatic Crash Response meteen. Vervolgens neemt het Service Center direct contact met je op om de ernst van de situatie na te gaan. Als je niet reageert, stuurt OnStar meteen de hulpdiensten. Door het gps-systeem van OnStar kennen ze jouw exacte locatie.

 • Papa, is het nog ver? Zitten de banden nog met spanning? Waar heb ik in godsnaam mijn auto geparkeerd? De applicatie van OnStar geeft je antwoord op al deze vragen. De OnStar app geeft comfort een nieuwe dimensie.

 • Duizelig, slap of steken aan het hart: als jij, een passagier of een toevallige voorbijganger medische hulp nodig heeft, is Opel OnStar er om u te helpen. Met één druk op de knop roep je gepaste noodhulp op. Door het gps-systeem van OnStar kennen ze jouw exacte locatie en krijg je de nodige hulp in no time.
   
 • Worst case scenario: je hebt 's nachts autopech en de batterij van je mobiele telefoon is leeg. In plaats van in paniek te raken druk je op de service-knop zodat je in contact komt met een adviseur. Deze adviseur schakelt één van hun lokale pechhulppartners in om je zo snel mogelijk uit de nood te helpen.
   
 • Vind je jouw auto niet meer terug? Dan bestaat de kans dat hij gestolen is. Doe aangifte bij de politie, stuur het aangiftenummer door en OnStar schiet in actie. Het gps-systeem van OnStar weet precies waar je auto zich bevindt. Bovendien schakelt OnStar het ontstekingsmechanisme van je auto uit. Wat wil zeggen dat als de dief de motor uitzet, hij de motor niet opnieuw kan starten.
   
 • Is de conditie van je voertuig beter dan de jouwe? Met de maandelijkse, systematische voertuigdiagnose blijf je up-to-date over de conditie van je auto. Zo onderneem je tijdig actie zodat onverwachte reparaties uitblijven. In de voertuigdiagnose controleert OnStar de airbag, motor, transmissie, olielevensduur en bandenspanning.
   
 • Waar is het dichtstbijzijnde tankstation? Is er een strand hier in de buurt? De gewenste bestemming vinden is niet altijd eenvoudig. Daarom is het mogelijk om via de service-knop van OnStar contact op te nemen met een adviseur. Deze adviseur traceert je locatie en stuurt het gewenste adres rechtstreeks naar je navigatiesysteem. Zo hou je je ogen op de weg en je handen aan het stuur.

Zodra je bent geregistreerd en OnStar hebt geactiveerd, heb je toegang tot alle OnStar Services. Om de veiligheid te garanderen vragen sommmige services een PIN-code. Bijvoorbeeld voor het op afstand vergrendelen en ontgrendelen van de portieren of als hulp bij diefstal. Wil je jouw locatie niet met OnStar delen? Dan druk je simpelweg op de zwarte privacy-knop. OnStar negeert dit verzoek enkel en alleen maar bij noodsituaties.

Interesse in de OnStar? Of heb je nog enkele vragen omtrent deze levensreddende innovatie? Neem dan gerust hier contact met ons op. Blijf je graag als eerste op de hoogte van onze nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips of laatste blogartikels? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op de sociale media.

 

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer