U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel Mokka X, de SUV die zoveel X-tra’s te bieden heeft

GMAN, 16 mei 2017

Al sinds zijn lancering in 2012 verovert de Opel Mokka vele harten. Verwonderlijk is dat niet, want hij heeft de ideale afmetingen om overal tussen te glippen, een sportief uitzicht en een hoge zithouding. Deze compacte SUV bevindt zich in de top van zijn segment. Met de nieuwe Mokka X wil Opel het nog beter doen en de SUV-top overhoop gooien. Zal dat lukken? Wij zijn alvast fan. En jij?

De Opel Mokka X geeft je zin om op avontuur te gaan

Je hebt modellen die verleiden en je hebt modellen die nog meer doen. Iedereen die de nieuwe Opel Mokka X ziet, krijgt enorm veel zin om zijn koffers te pakken en op avontuur te vertrekken. Hoe hij dat doet? Hij combineert het avontuurlijke uiterlijk van een SUV met het verfijnde design van een comfortabele stads-crossover. Zijn gespierde lijnen maken de Opel Mokka X helemaal ‘af’. Hij lokt niet voor niks bewonderende blikken uit als je ermee op pad trekt.

Wat meteen in het oog springt, is zijn snuit. De bestaande Mokka-neus kreeg een volledig nieuw design. Opel gaf de Mokka X grotere luchtgaten en nieuwe AFL LED-dagrijlichten. Zo krijg je vooraan een luchtiger geheel met zachtere lijnen.

Het avontuurlijke karakter betekent niet dat veiligheid over het hoofd wordt gezien. Integendeel. De nieuwe AFL LED-koplampen verlichten de weg tot 30% meer dan traditionele halogeen-koplampen. Ze zorgen automatisch voor een optimale verlichting en meer zicht op de weg, in welke situatie je je ook bevindt.

X-tra kleur voor je exterieur

Bij een avontuurlijke SUV horen uiteraard stijlvolle kleuren. De campagnekleur van de Opel Mokka X is het klassevolle, warme ‘Amber Orange’. Is deze kleur niets voor jou? Geen probleem, kies dan één van de andere 7 kleuren in het gamma.

Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Royal Blue’, ‘Abalone White’ of ‘Absolute Red’?

Kleuren van Mokka X

Het premium interieur van de Opel Mokka X

Het avontuur stopt niet aan de buitenkant. De wauw-factor zit ook binnenin. Het premium interieur geeft de Opel Mokka X een verfijnde uitstraling en biedt de ergonomie en de innovatieve opties die je van een premiumklasse mag verwachten.

Daarnaast is het dashboard een ware streling voor het oog. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en het infotainmentsysteem werd volledig herzien. Alles oogt helder en ligt perfect in de hand. De connectiviteitsmogelijkheden zijn quasi eindeloos. Zo ben je altijd bereikbaar en kan je genieten van allerlei nieuwe, hoogtechnologische snufjes.

Interieur Opel Mokka X

Welk avontuur je ook trotseert, met de Opel Mokka X doe je het in stijl en comfort. Daarnaast maakt het glazen zonnedak het interieur nóg lichter en ruimer. The sky is the limit dus!

Gooi maar in de koffer

Een extra reistas mee op avontuur? Geen probleem! Deze SUV heeft een grote laadruimte. De asymmetrisch (60/40) gedeelde achterbank is eenvoudig neer te klappen, zodat je de bagageruimte in een wip kunt uitbreiden tot een inhoud van maximum 1.372 liter.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek de Opel Mokka X binnenin.

Ultraveilige X-tra’s

Opel integreert een compleet nieuwe feature in de Opel Mokka X: de RLAD met voorruitprojectie. Dit is een opvallend waarschuwingssignaal. Wanneer je de auto vóór je te snel nadert, verschijnt een LED-waarschuwingslichtje in je blikveld op de voorruit. Alleen fervente bumperklevers zullen dit niét appreciëren. Of wie weet leren ze zo eindelijk hun lesje?

RLAD Opel Mokka

Nog meer veiligheid? Neem dan een extra zintuig. Omdat je nooit ogen teveel hebt als je rijdt, scant de optionele Opel Eye camera continu de weg en geeft informatie door aan veiligheidssystemen zoals Lane Departure Warning, Forward Collision Alert, Traffic Sign Assistant en Traffic Sign Recognition.

  • Lane Departure Warning: waarschuwt je als je onbedoeld je rijstrook verlaat zonder richting aan te geven;
  • Forward Collision Alert: nader je de auto voor je te snel, dan weerklinkt een alarm en lichten rode LED's in de voorruit op;
  • Traffic Sign Assistant: herkent verkeersborden en helpt je om je aan de maximumsnelheid en andere verkeersbeperkingen te houden;
  • Traffic Sign Recognition: herkent snelheidsbeperkingen en andere verkeersborden en geeft deze weer op het instrumentenpaneel.

Zie ook wat er áchter je gebeurt. De optionele achteruitrijcamera helpt je om veilig achteruit te rijden zonder over je schouder te kijken. Dat maakt manoeuvreren en parkeren veel comfortabeler en veiliger.

Hellingen zijn voor sommigen ook echt de hel. Daarom ontwikkelde Opel twee functionaliteiten:

  • Hill Start Assist maakt het een stuk eenvoudiger om te vertrekken of om te parkeren op een helling.
  • Hill Descent Control daarentegen helpt je om gecontroleerd te dalen op steile hellingen. Zo vermijd je heel wat angstzweet in bijvoorbeeld de parkeergarage.

Opwindende Opel, geruststellende prijs

Niets houdt je nog tegen om met de Opel Mokka X op avontuur te vertrekken. Ook de prijs niet. Je rijdt al in een Opel Mokka X vanaf €16.849!* Voel je het avontuur al kriebelen? Zet dan de eerste stap en vraag een offerte bij GMAN aan.

Wil je meer nieuws ontvangen over de Opel-modellen? Of wil je tips en tricks ontvangen? Schrijf je in op onze onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

*Prijs zoals gekend op 16/05/2017

Ontdek of alle lof over de nieuwe Opel Mokka X gegrond is

Wil je ervaren hoe het voelt om in een Opel Mokka X te rijden? Ontdek zelf dat we niet overdrijven.

Bekijk je liever eerst alle specificaties? Bekijk dan gerust de brochure over de Opel Mokka X

Zie je jezelf al rijden in een Opel Mokka X? Kies dan al maar een motorisatie, kleur en velgen.