U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel KARL: dagdagelijkse functionaliteit in combinatie met comfort

GMAN, 11 september 2015 - Opel

Duits, degelijk en doordacht. Op die manier omschrijf je de gloednieuwe Opel KARL het best. Hoewel het de kleinste (en schattigste) wagen is die Opel aanbiedt, staat hij zijn mannetje met verve. De Opel KARL is een voortreffelijk model voor prijsbewuste bestuurders, want het instapmodel is al beschikbaar vanaf 7999 euro (recyclagepremie van 1200 euro reeds afgetrokken). Bovendien combineert hij dagelijkse functionaliteit met comfort en moderne technologieën. Benieuwd naar de Opel KARL? Wij bespreken zijn fantastische features hieronder.

Dé perfecte stadswagen met focus op veiligheid en comfort

Binnenin biedt de Opel KARL als compacte stadswagen perfect ruimte voor vier personen met een optionele vijfde zitplaats. Van buiten weerspiegelt zijn attractieve verschijning de designfilosofie van Opel en de Duitse precisie. Kortom: een elegante stadswagen ontworpen met de betrouwbare Duitse techniek. Tijd om de voornaamste veiligheids- en comfortvoorzieningen van de Opel KARL onder de loep te nemen.

 • De Electronic Climat Control voorziet een nauwkeurige regeling van de temperatuur. Een ijskoud stuur op een koude winterochtend is verleden tijd. Met zijn verwarmd stuur zorgt de KARL ook tijdens de wintermaanden voor een aangenaam rijcomfort.
   
 • De KARL is dé perfecte stadsauto. Waarom? Met de City Mode Driving Button stuur je extra soepel met één druk. Dit maakt parkeren en manoeuvreren door het stadsverkeer nog eenvoudiger.
   
 • Je kunt jouw muziek eenvoudig via Bluetooth beluisteren en je hebt toegang tot het ingebouwde ‘handsfree’ systeem. Zo pleeg je veilig de nodige telefoontjes wanneer je onderweg bent. Veilig? Jep, want je hoeft jouw handen niet van het stuur te halen. Dit stuur is voorzien van de nodige toetsen om je audiosysteem te bedienen en het ‘handsfree’ bellen nóg eenvoudiger te maken.
   
 • De Opel KARL heeft ogen op zijn rug. De parkeerhulp achteraan waarschuwt je met een geluidssignaal voor voorwerpen achter de auto.
   
 • De verlichting van de KARL brandt ook automatisch overdag voor extra veiligheid én elegantie. Afslaan doe je nog veiliger dankzij de mistlampen met hoekverlichting.
   
 • Naast de Hill Start Assist, de standaard vertrekhulp voor hellingen, beschikt de Opel KARL over een Lane Departure Warning. Dit systeem geeft bij een snelheid boven de 60 km/u een waarschuwing als je op het punt staat om de rijstrook te verlaten zonder richting aan te geven.
   

Schoonheid zit ook vanbinnen

Indruk maken doet De Opel KARL ook met zijn binnenkant, die vol verrassingen zit. Zo beschikt de KARL over de ultra-efficiënte 1.0 ECOTEC motor, de nieuwste Opel motortechnologie-generatie. Deze benzinemotor met een gemiddeld verbruik van 4,5 liter/100 km wordt gekoppeld met een 5-versnellingsbak. Zo mag je de KARL gerust een ecologische wagen noemen.

Heeft KARL jouw hart veroverd? Plan dan snel een testrit. Surf naar onze contactpagina of breng een bezoek aan één van onze vestigingen. Ben je graag als eerste op de hoogte van onze nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips of laatste blogartikels? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons via de sociale media en je bent als eerste op de hoogte! 

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer