U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel Insignia rijdt 2.111 kilometer zonder bij te tanken

GMAN, 06 mei 2016

De Opel Insignia kreeg de veelbelovende naam: ‘zuinigheidskampioen van de middenklasse.’ Tegenwoordig zegt dat niet veel meer, want het is een feit dat superlatieven niet gespaard worden in de autosector.  Opel voegde echter daad bij woord. En hoe! De Opel Insignia reed van Zwitserland tot aan de Noordzee met slechts één tank brandstof. Dit was goed voor 2.111 kilometer. Een recordprestatie! 

Fantastische fluisterdiesel

De titel zuinigheidskampioen van de middenklasse heeft de Opel Insignia dubbel en dik verdiend. De standaard Opel Insignia 1.6 CDTI ecoFLEX is uitgerust met de 1,6‑liter fluisterdiesel van 100 kW/136 pk. Zo bedraagt het officiële verbruik - naargelang de bandenmaat van de berline - 3,8 tot 3,9 liter (99 tot 104 g CO2/km). Een Zwitserse onafhankelijke specialist in lange afstanden toonde dat deze waarden nog een stuk lager kunnen liggen. En dit in het gemiddelde verkeer van Centraal-Europa… Waanzinnig!

Gemiddeld verbruik ligt tien procent lager dan officiële cijfers. 

Deze specialist en gewezen Airbuspiloot heet Felix Egolf en is lid van een community die voortdurend recordprestaties tracht te vestigen voor het minimumverbruik van voertuigen. Tijdens zijn tocht van de Alpen tot aan de Noordzee en terug had hij maar 3,46 liter diesel per 100 kilometer nodig. Dit is ongeveer tien procent lager dan officiële cijfers. In totaal reed hij 2.111 kilometer met één enkele tank. Sterk werk Felix!

De trip van Felix Egolf.

De Zwitser vertrok op woensdag 6 april in Luzern, Zwitserland. Van daaruit reisde hij naar het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim, dwars door het Zwarte Woud. Daar hield hij een korte bespreking met Cristian Müller, Vice President GM Global Propulsion Systems – Europe. “Toen Felix aankwam in Rüsselsheim, was de tank van de Insignia volgens de brandstofmeter nog zo goed als vol. Hij legde de eerste 429 kilometer af met een gemiddeld verbruik van slechts 3,2 liter. Het is indrukwekkend dat hij de grens van 2.000 kilometer heeft kunnen overschrijden”, zegt Christian Müller.

Vervolgens zette Egolf zijn trip verder langs Münster en Oldenburg tot aan Cuxhaven aan de Noordzeekust. Tijdens zijn terugreis reed hij langs Hannover, Kassel en St. Gallen. Op vrijdag 8 april eindigde zijn succesvolle trip in Zürich.

Felix Egolf: “Ik wou al langer de kaap van 2.000 kilometer overschrijden, maar ik vond er de geschikte auto niet voor. De uitstekende aerodynamica van de Opel Insignia (Cx-waarde van 0,26 plus kleine voorpartij) in combinatie met de Continental Eco Contact 5-banden met lage rolweerstand droeg bij tot dit uitstekende resultaat. Deze ecodriving-rit met de Opel Insignia bewijst ook dat iedereen met een anticiperende rijstijl probleemloos de officiële verbruikcijfers kan evenaren of verbeteren. Iedereen kan een ‘hypermiler’ zijn”.

Tijdens de trip wist Felix Egolf de kwaliteiten van de Opel Insignia te appreciëren. Hij was onder de indruk van de comfortabele Opel Insignia Vooral de ‘buitengewoon soepele, krachtige motor met een maximumkoppel van 320 Newton meter’ stal zijn hart.

Welke functionaliteiten hielpen hem tijdens de trip?

Een trip van 2.111 kilometer vraagt veel van je wagen. Toch liet de Opel Insignia Felix niet in de steek. Het vlaggenschip van Opel is uitgerust met Opel Eye. Zo heeft het een hoogwaardige veiligheids- en comfortuitrusting, zoals ultramoderne rijhulpsystemen op basis van radar en camera: van adaptieve cruise control en dodehoekwaarschuwing tot assistentie bij mogelijke aanrijdingen vooraan.

Verder bieden uitmuntende premium zetels, optimaal zitcomfort en talrijke instelopties, zoals een lendensteun die in vier richtingen kan worden versteld. De persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar zorgt er bovendien voor dat de Insignia volledig geconnecteerd is.

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer