U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel Ampera-e: dé elektrische auto met een enorm rijbereik

GMAN, 13 mei 2017 - Opel

2017 wordt een belangrijk jaar voor Opel. Ze lanceren dan maar liefst 7 nieuwe modellen . Eén daarvan is een revolutionaire elektrische auto met batterij: de Opel Ampera-e. De eerste versie van de elektrische wagen van het Duitse merk heeft vroeger jammer genoeg nooit veel harten gestolen. Wel, daar komt nu sowieso verandering in. Daar zal het design, de technische innovaties én het historisch rijbereik ongetwijfeld voor zorgen. Ontdek in dit blogartikel wat je mag verwachten van de Opel Ampera-e.

De nieuwe Opel Ampera-e gaat harten veroveren

De Ampera zag het levenslicht in 2011, maar brak nooit echt door. Met het nieuwe model, de Ampera-e, hoopt Opel wel te scoren. Ze bouwen immers verder op de expertise die ze verkregen door de vroegere Ampera. Zo combineert de Ampera-e ‘innovatieve elektromobiliteit met geavanceerde connectiviteit en opwindende rijdynamiek’. Wat dit wil zeggen, verklaren we verder in dit blogbericht.

Hoe zit het met de batterij?

Elektrische wagens zijn nog altijd niet helemaal ingeburgerd. De cijfers spreken voor zich: in het eerste kwartaal van 2016 zijn er ‘maar’ 2.204 nieuwe elektrische auto's aangekocht. Ook al is dit een verdubbeling van vorig jaar, dit cijfer kan beter.

Het grootste struikelblok van elektrische wagens blijft het rijbereik. Veel mensen zijn bang dat ze niet ver genoeg zullen kunnen rijden of, erger nog, zullen stilvallen. Die perceptie zal de Opel Ampera-e doorbreken. De batterij van de Opel Ampera-e heeft een grotere autonomie dan de andere elektrische auto’s. Volgens de New European Driving Cycle (NEDC) kan de nieuwe Ampera-e minstens 500 kilometer rijden zonder op te laden. Dit maakt de nieuwe Opel Ampera-e de beste in zijn segment.

Bovendien is hij in no time opgeladen. Een uurtje laden zorgt ervoor dat de batterij al voor zo’n 80% is gevuld.

Wat mag je verwachten van de nieuwe Ampera-e?

De batterij die nieuwe standaarden zet zal in de bodem van de Ampera-e geplaatst worden. Deze krachtige 60 kWh-batterij past perfect in de auto. Zo ontstaat er ruimte voor vijf personen en 381 liter laadvolume. Deze kan, met neergeklapte stoelen, worden uitgebreid tot 1.274 liter.

Het personaliseerbare 10,2” display geeft je trouwens continu alle data die je nodig hebt. Zo krijg je informatie over het batterijniveau en hoe zuinig je aan het rijden bent. Zo kun je je rijgedrag aanpassen om nog meer energie te besparen.

Een revolutionaire wagen heeft ook technische snufjes van zijn tijd nodig. Gelukkig stelt Opel daarin niet teleur. Zo vind je OnStar en infotainmenttechnologie zoals Apple Carplay en Android auto aan boord. Je krijgt toegang tot bepaalde smartphone-functies en geselecteerde apps zoals Spotify op het display en kan deze via voice control bedienen.

Ook het 4-camerasysteem van de Ampera-e is een fijne innovatie. Zo krijg je een 360° panoramabeeld van alles wat er gebeurt rond het voertuig. Ideaal bij het wegrijden of het verlaten van een parkeerplaats en bij het keren van uw auto.

Technisch, knap én betaalbaar?

De 4,17 meter lange Ampera-e biedt ruimte voor vijf personen en een koffervolume van 381 liter. Dit is beduidend meer dan gelijkaardige auto's van dezelfde lengte en dit heeft geen impact op het design of comfort. Sterker nog: de Ampera-e valt op door zijn design.

De standaarduitrusting omvat chromen elementen, 17" aluminium velgen, een 10,2"-touchscreen, LED-dagrijverlichting en LED-sfeerverlichting.

Tot slot verkondigt Opel ook dat de wagen tegen een betaalbare prijs zal worden aangeboden. Wij zijn alvast heel benieuwd. Jij ook?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook. Zo ontvang je meer nieuws over de Ampera-e, andere Opel-modellen en GMAN.

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer