U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Dit waren de nieuwe Opels van 2016

GMAN, 22 december 2016 - Opel

Sjaals en mutsen worden uit de kast gehaald, hier en daar duikt al een kerstboom op en families trekken al namen voor cadeautjes. Iedereen weet wat dat betekent: het einde van het jaar is in zicht! Dat is traditioneel gezien ook de periode om terug te blikken op het afgelopen jaar. GMAN staat even stil bij alle auto’s die Opel op de markt bracht in 2016. Zit je goed? Laten we beginnen!

Opel Astra Sports Tourer

Na de lancering van de nieuwe Opel Astra 5-deurs eind 2015, wachtten wij (én vele gezinnen) vol ongeduld op zijn grote broer: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer. Dit was de eerste Opel van 2016 die het levenslicht zag. Halverwege april stelden we hem vol trots voor op een barbecue.

Waarom we zo enthousiast zijn? Deze break combineert de eigenschappen van een ideale gezinswagen met adembenemend design én geavanceerde Duitse techniek. En dit met een mooi prijskaartje. Je zou Opel bijna gek verklaren.

Een greep uit de technologieën? AGR-massagezetels, IntelliLux LED®-matrixlampen, elektronische achterklep, Onstar,... Als we onder de motorkap kijken, zien we dieselmotoren tot 118 kW (160 pk) en benzinemotoren tot 149 kW (200 pk). Kortom: een veelzijdige auto die ook in 2017 harten gaat veroveren.

Opel Mokka X

Ook geboren in 2016: de Opel Mokka X. De Mokka is alom bekend en sinds 2012 een begrip op de weg. Toch wou Opel zich met de Mokka X definitief nestelen in de top van de SUV'S. Of dat zal lukken? Volgens ons wel. Waarom?

Werp gewoonweg eens een blik op de pasgeboren Mokka X. Voor je het beseft, heeft hij je al ingepakt. Die onweerstaanbare lijnen, de perfecte zithouding en hertekende snoet,... Bijna iedereen die de nieuwe Opel Mokka X bekijkt, krijgt meteen vlinders in zijn buik. Beken het maar!

Hij geeft je ook een onweerstaanbare zin om op avontuur te vertrekken. De Mokka X combineert het avontuurlijke uiterlijk van een SUV met het verfijnde design van een comfortabele stads-crossover. Bovendien is hij beschikbaar met 4X4 aandrijving als je dat zou willen.

Naast de looks heeft hij ook enkele innovatieve technologieën die jou nog meer veiligheid bieden. Zo heb je de RLAD met voorruitprojectie. Wanneer je de auto vóór je te snel nadert, verschijnt een led-waarschuwingslichtje op de voorruit. Hill Descent Control daarentegen helpt je om gecontroleerd te dalen op steile hellingen. Zo vermijd je heel wat angstzweet in (bijvoorbeeld) de parkeergarage.

Opel Astra Sports Tourer

Opel Zafira

De laatste Opel die in 2016 het levenslicht zag, was de derde en nieuwste generatie van de Zafira. Opel liet het woordje ‘Tourer’ vallen, maar toch onderscheidt hij zich met dezelfde troeven als de vorige generaties. Gezinnen blijven dus genieten van het Flex7®-zetelsysteem, de ergonomische passagierszetels, de FlexFix®-fietsendrager en de adaptieve FlexRide-schokdemping. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg…

Opvallend aan het exterieur is het dynamische design en een nieuwe, sportiever ogende grille. Binnenin vind je een grondig herzien dashboard en de laatste generatie Opel IntelliLink-infotainmentsystemen. De Opel Zafira overtreft alle verwachtingen van een gezinswagen. Met de derde zitrij neergeklapt kan de nieuwe Opel Zafira 710 liter bagage vervoeren en 1.810 liter als ook de tweede zitrij neergeklapt is. Daar kun je al iets mee, toch? 

De Opel Zafira overtreft alle verwachtingen van een gezinswagen. Met de derde zitrij neergeklapt kan de nieuwe Opel Zafira 710 liter bagage vervoeren en 1.810 liter als ook de tweede zitrij neergeklapt is. Daar kun je al iets mee, toch?

Opel Astra Sports Tourer

Dit waren de Opel-modellen van 2016. Zat er een model tussen dat je wel aanspreekt en waarover je meer info wil? Of graag een proefrit wilt maken? Vul dan ons contactformulier in en wij helpen je met plezier verder.. Ben je benieuwd welke modellen Opel in 2017 op de markt zal brengen? Volg ons dan Facebook & schrijf je in op onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer