U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

De nieuwe Opel Zafira: een eerste indruk

GMAN, 03 oktober 2016 - Opel

Vraag aan alle ouders welk model van Opel hun favoriet is en de meesten zullen ‘Zafira’ zeggen. Begrijpelijk! Deze ruime gezinswagen is een unieke mix van comfort en veelzijdigheid. Perfect voor gezinnen die een ruim en flexibel voertuig zoeken om comfortabel te reizen. Opel heeft goed nieuws voor al deze mama’s en papa’s. We geven je hier de unieke kans om hem alvast te leren kennen!

Opel Zafira blijft ook in 2016 harten veroveren

Met de nieuwe Zafira zit Opel aan zijn derde generatie. Opvallend aan de nieuwste generatie: zijn naam. hij heet weer simpelweg ‘Zafira’ en niet meer ‘Zafira Tourer’. Toch onderscheidt hij zich weer met exact dezelfde sterke troeven als de vorige generaties. Moeders en vaders kunnen dus blijven genieten van het Flex7®-zetelsysteem, de ergonomische passagierszetels (met AGR-label), de FlexFix®-fietsendrager en de adaptieve FlexRide-schokdemping. Maar dat is lang niet alles...

Sportieve look, chique interieur

Het uiterlijk én interieur werden stevig onder handen genomen. Het resultaat? Een dynamisch design en nieuwe, sportiever ogende grille. De strip mét Opel-logo zorgt ervoor de fraaie LED AFL- koplampen beter uit de verf komen. Met al deze designtrekjes doet de voorzijde ons wat denken aan de nieuwe Astra.

Ook de binnenkant werd opgesmukt. Daar zien we een een grondig herzien dashboard en de laatste generatie Opel IntelliLink-infotainmentsystemen. Ook het zicht op de weg is verbeterd doordat het infotainmentsysteem en touchscreen lager in het dashboard staan. Het aantal knoppen in het dashboard werd gereduceerd. Achter het 7-inch touchscreen zitten enkele knappe technologieën verborgen.

Nieuwe Opel Zafira: altijd verbonden

Dankzij de R 4.0 Intellilink ben je altijd compatibel met Apple CarPlay. Android Auto is jammer genoeg in België nog niet gelanceerd door Google. Met de navi 950 Intellilink heb je bovendien een geïntegreerd navigatiesysteem in je nieuwe Zafira. Hecht je belang aan connectiviteit? We sommen op wat de Intellilinksystemen nog voor je kunnen betekenen.

 • Altijd verbonden met al je apparaten via Bluetooth® of USB;
 • Rijd veilig met beide handen aan het stuur en bel handsfree;
 • Via USB-aansluiting kun je alle foto’s van je apparaat bekijken.

Daarnaast is ook Opel OnStar beschikbaar op de Opel Zafira van 2016. OnStar biedt je een optimale connectiviteit en is een persoonlijke assistent en beschermengel die je wagen met een centrale verbindt. In geval van vragen of in nood, roep je met één druk op de knop assistentie op.

Opel is het eerste merk dat dit soort baanbrekende technologieën in budgetvriendelijke voertuigen integreert. Meer weten over OnStar?

Nieuwe Opel Zafira carplay

Nieuwe Opel Zafira: ruim is een understatement

Zei er iemand ruimte? Met de derde zitrij neergeklapt kan de nieuwe Opel Zafira al 710 liter bagage vervoeren en 1.810 liter als ook de tweede zitrij neergeklapt is (volgens de ISO 3832-norm). Daar kun je al iets mee! De Opel Zafira bezit dus alle eigenschappen van een ideale gezinswagen. Het zevenpersoons-systeem van de nieuwe Opel Zafira geeft je trouwens de vrijheid om de indeling eenvoudig te veranderen. Zo kun je spelen met je combinatie passagiers + bagage + lading.

Daarnaast bezit de nieuwe Opel Zafira meer dan dertig opbergruimtes, inclusief de FlexConsole die je nu ook al terugvindt in de huidige Zafira Tourer. Voor gezinnen die op fietsvakantie gaan is de FlexFix-fietsendrager een handige oplossing. Dit type fietsendrager schuift als een soort lade uit de achterbumper en kan tot vier fietsen dragen.

Nieuwe Opel Zafira interieur

 

De nieuwe Opel Zafira samengevat

De nieuwe Zafira is een topwagen voor mama’s en papa’s maar ook als je gewoon graag ruim en luxueus over de baan rond rijdt. We sommen zeven redenen om naar de nieuwe Opel Zafira uit te kijken:

 • Ruime zevenzitter met dezelfde rijdynamiek als een auto van 'normale' grootte;
 • Enorm veelzijdig qua opbergruimte en zitplaatsen;
 • Sportief exterieur en luxueus interieur;
 • Geavanceerde rijhulpsystemen zoals Opel Eye voor de bestuurders;
 • Toonaangevende AFL LED verlichting;
 • Efficiënte motoren met Duitse techniek;
 • Geavanceerde connectiviteit dankzij R 4.0 Intellilink of navi 950 Intellilink;
 • Opel OnStar.

Prijs en lancering

De nieuwe Opel Zafira heeft alvast ons hart gestolen. Het jouwe ook? Dan hebben we goed nieuws: je hoeft niet lang te wachten om je liefde te verklaren. Je kan de nieuwe Zafira nu al bestellen! Vanaf € 19.899* (inclusief BTW) rijd je in een ruime, flexibele Opel Zafira. Wil je alvast meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? 

 

* Prijs zoals gekend op 3/10/2016. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Kijk je net zoals wij al uit naar de lancering van de nieuwe Opel Zafira? Schrijf je in op onze onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook. Zo ontvang je meer nieuws over de GMAN services, de Opel-modellen en GMAN.