U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Met deze Opel Agila naar Siberië? Team TLP gaat de uitdaging aan!

GMAN, 17 juli 2015

Elke zomer raast de Mongol Rally 13.000 kilometer door Europa en Azië. Geen traditionele race met uitgestippelde routes, hoogtechnologische racewagens, bekers en champagne. Wél een ongelooflijk avontuur met kleine maar vastberaden teams en wagens die minstens negen jaar oud zijn. Een avontuur vol onvermijdelijke verrassingen dus. Of zoals de organisatoren het zeggen: “If nothing goes wrong, everything has gone wrong.” Overmorgen start de twaalfde editie, en nu doet ook een Belgisch team mee. Maak kennis met de piloten en ontdek hoe wij ze steunen.

Naar Siberië

Opmerkelijk aan deze editie: de finish ligt niet in Mongolië (Ulaanbataar), maar in Siberië (Ulan Ude). Om het eindpunt te bereiken overschrijden de teams verschillende grenzen. Ook letterlijk. De route is indrukwekkend, maar ook hevig en verraderlijk. Ze loopt door bergen, woestijnen, steppen en bossen. En voor wie geluk heeft ook al eens over een verharde weg.

Team TLP

Dit jaar wagen ook enkele durvers uit ons land zich aan de Mongol Rally. Meet team TLP: Thomas, Lars en Pieter-Jan. GMAN sponsort de jonge piloten met een Opel Agila. 

GMAN Mongol Rally

Hier zie je hoe Danny De Nutte (GMAN) de auto nakijkt en de avonturiers instructies geeft om zo ver mogelijk te geraken. Dit old school-pareltje krijgt de juiste off road-uitrusting én een dakdrager voor de reserveonderdelen en -banden.

‘Saving the world’

Het doel van de Mongol Rally? Een geweldig avontuur beleven, heelhuids de finish bereiken en… het goede doel steunen. Want de deelnemers mogen pas vertrekken als ze erin geslaagd zijn om via crowdfunding 1.000 pond in te zamelen voor het goede doel.

Van dat bedrag gaat minstens de helft naar Cool Earth, een organisatie die vecht tegen de teloorgang van het regenwoud. De rest gaat naar African Drive, een goed doel dat zijn steentje bijdraagt aan het mobiliteitsprobleem in Centraal-Afrika. Daar blijven veel regio's economisch erg zwak, omdat ze moeilijk te bereiken zijn. Over de weinige toegangswegen rijden vooral gevaarlijke, overbeladen en vervuilende wagens. Daar doet African Drive iets aan. In Benin zorgde de organisatie al voor de installatie van veertien buslijnen, die betrouwbaar transport mogelijk maken.  

Wij wensen team TLP alvast veel succes! Meer lezen over hun avontuur? Hier vind je alle details. Benieuwd hoe deze piloten het er de komende weken van afbrengen? Volg ons via de sociale media en je bent altijd als eerste op de hoogte!