U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Drie kleine auto’s uit de showroom uitgelicht

GMAN, 19 augustus 2016

Kleine auto’s zijn de max. Ze zijn charmant, verbruiken minder dan middelgrote tot grote auto’s en zijn enorm handig. Met een kleine auto parkeerplaats zoeken en inrijden is kinderspel. Zo wordt boodschappen doen leuker. Omdat kleine auto’s tal van voordelen hebben, zetten we onze drie favoriete, kleine auto’s op een rijtje.

Kleine auto #1: Opel Corsa

De eerste, kleine auto die we in de schijnwerpers zetten is een ideale stadswagen. Je hebt nooit het gevoel dat je in een kleine wagen rijdt want het interieur van de Corsa is verrassend ruim en luxueus.

De Opel Corsa bevat ook enkele innovaties die je optimaal door het stressy stadsverkeer loodsen. Zo schijnt er automatisch bochtverlichting in de richting die je inslaat, schat je afstanden beter in dankzij de achteruitrijcamera en manoeuvreer je soepel dankzij de City-Mode.

Opel beseft ook dat het stadsverkeer vaak niet ideaal is voor het verbruik van je wagen. Toch proberen ze het verbruik in de hand te houden door compacte turbomotoren, ecoFLEX-motoren en een brandstofbesparend start/stopsysteem. Zo verbruikt de benzine 1.0 turbo ecoFLEX gemiddeld 4,4L/100km (5.5l in de stad, 3.8l buiten de stad)

Kleine auto prijs

Kleine auto #2: Opel KARL

Een charmante, betaalbare stadsauto voor jong en oud. Zo omschrijf je de Opel KARL het best. Deze kleine auto is perfect aangepast voor het drukke stadsleven. Smalle straten, krappe parkeerplaatsen of hellingen, op de Opel KARL kun je rekenen.

Hij is ook nog eens beschikbaar met een ‘Park Pilot’. Deze optie helpt je met behulp van sensoren gemakkelijker en veiliger in te parkeren. Zo schakel je het risico op schade bijna helemaal uit. Woon je in een stadscentrum met vele hellingen. Veeg je angstzweet dan maar weg, want met ‘Hill Start Assist’ voorkom je dat je achteruit rolt als je wilt vertrekken op een helling.

Je merkt het: de charmante Opel KARL is een kleine auto met een groot hart. Bovendien is ook veiligheid prioriteit. Daarom bevat hij zes airbags, ABS, ESP®Plus, Hill Start Assist en kan je hem uitrusten met, Lane Departure Warning, mistlichten met automatisch inschakelende bochtenlichten en OnStar

Kleine auto opel

Kleine auto #3: Opel ADAM

De volgende kleine auto die we in de schijnwerpers zetten is een uniek stuk.

Zes versies, 19 verschillende kleuren en 17 soorten bekleding. Dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende velgen, vloermatten, dakbekleding en kleurencombinaties. Over welk model we het hebben? De Opel ADAM natuurlijk!

Wat je uitgesproken karakter ook is, je straalt het vanaf nu uit met de Opel ADAM. Waarom? Jij geeft zelf vorm aan zijn design. Je kunt zowat elk detail aanpassen totdat de ADAM helemaal aan jouw wensen voldoet. Om je op weg te helpen, hebben de ontwerpers van Opel alvast zes basismodellen met een eigen karakter ontworpen: ADAM (JAM, GLAM, SLAM), ADAM ROCKS, ADAM OPEN AIR, ADAM UNLIMITED, ADAM S,ADAM ROCKS S en ADAM RED ‘n ROLL.

Maak je keuze uit zes efficiënte benzinemotoren met een soepel schakelende 6-versnellingsbak. Wil je nog minder verbruiken en uitstoten? Vier van de zes motoren zijn uitgerust met het ecoFLEX Technology Pack. Dat bevat onder meer het Start/Stop-systeem. Hiermee wordt de motor automatisch uitgeschakeld zodra je stilstaat en weer ingeschakeld als je wilt vertrekken.

Ook de ADAM is uitgerust met allerlei functies die het rijden in de stad gemakkelijker maken. Zo heb je de City-Mode om soepeler te rijden, ESP® om de precisie van het stuursysteem aan te passen en Hill Start Assist om je te helpen als je wilt vertrekken op een steile helling.

Kleine auto adam

Welke kleine auto heeft je hart gestolen? Laat het ons gerust weten. Wil je meer tips ontvangen? Schrijf je in op onze onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer