U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Karl Rocks: mini-SUV die je niet moet onderschatten

irisdevree, 23 februari 2017 - Opel

Op zoek naar een auto die perfect geschikt is om je door de stadsjungle te slingeren en die tegelijkertijd iedereen verbaast met zijn trendy SUV-uitstraling? Dan zal de nieuwe mini SUV, de Opel KARL ROCKS, je hart ongetwijfeld weten te veroveren. De KARL ROCKS is de stoere broer van de Opel KARL , de kleinste telg uit de Opel-familie. Maak kennis met dé mini SUV van 2017.

Kenmerken van een SUV

De nieuwe Opel KARL ROCKS lijkt op een echte SUV en biedt heel wat troeven uit die voertuigklasse. Zo is het onderstel met 18mm verhoogd, wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt en je een beter overzicht in het drukke stadsverkeer garandeert.

De mini SUV behoudt veel praktische kenmerken van de Opel KARL. Niet onlogisch, want ze zijn familie. Zo heeft de mini SUV namelijk vijf deuren, vijf zetels, compacte buitenafmetingen en een kofferruimte van meer dan 1.013 liter tot aan het dak. Dankzij deze kenmerken is hij dé ideale wagen voor mensen die in de stad wonen. Net als de KARL is de ROCKS-variant groot in alles, behalve in afmetingen en prijs.

Opel-Karl-Rocks-zijaanzicht

Mini-SUV met intelligente designaanpassingen

Wat de KARL ROCKS onderscheidt van zijn rivalen? Zijn intelligente designaanpassingen. Daar waar de meeste van zijn rivalen eerder sober zijn, gaat de nieuwe KARL ROCKS een stapje verder.

Daarvoor zorgen de zilveren dakrails, de afgetrainde voor- en achterbumpers mét geïntegreerde beschermingselementen, de randen van de wielkasten voor- en achteraan en de tweekleurige lichtmetalen 15 inch velgen. Dit alles geeft de mini SUV een uniek karakter, maar je ziet er ook zijn voorganger KARL in terug.

Opel-Karl-Rocks-voorwiel

Extraverte persoonlijkheid komt in het interieur terug

Die avontuurlijke uitstraling en intelligente designoplossingen vind je ook terug in de binnenkant van de auto. De Favo-bekleding. is geïnspireerd op honingraten en is enkel beschikbaar voor de KARL ROCKS.

Naast de verfijnde drempelplaten aan de voorste deuren, draagt ook de glanzende frame rond het infotainmentsysteem (standaard Radio R300 of de optionele Radio R 4.0 IntelliLink) hiertoe bij.

Opel-Karl-Rocks-interieur

De best geconnecteerde mini-auto op de markt

Over infotainment gesproken. De Radio R300 maakt deel uit van de standaarduitrusting en wordt omhuld door een frame in piano-zwarte hoogglans. Apple CarPlay of Android Auto zorgt ervoor dat je smartphone en je wagen met elkaar kunnen communiceren. Dit maakt navigeren via Apple Maps of Google Maps mogelijk. Je hebt ook de optionele Radio R 4.0 IntelliLink of Navi 4.0 IntelliLink met geïntegreerd navigatiesysteem.

Het connectiviteitsaanbod van de KARL ROCKS wordt aangevuld met de beschikbaarheid van Opels persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsassistent Opel OnStar. Dit alles maakt van de Opel KARL ROCKS, samen met zijn voorganger Opel KARL, de best geconnecteerde mini-auto op de markt.

Een mini-SUV met héél veilige systemen

De ROCKS-variant heeft ook alle veiligheids- en comfortvoorzieningen die beschikbaar zijn in de gewone KARL. De City-modus verlicht de stuurinspanning met een druk op de knop (vanaf Enjoy-uivoering), om het manoeuvreren in stadsverkeer te vergemakkelijken. De parkeerassistent helpt je bij het parkeren. De cruise control met snelheidsbegrenzer regelt je rijsnelheid. Erg handig in woonzones met een snelheidslimiet van 30 km/u of op de autostrade.

Is een mini-SUV iets dat je kan bekoren? Wil je graag de KARL ROCKS al eens naar je hand zetten? Configureer hem dan helemaal naar je voorkeur en ontdek zijn eindeloze mogelijkheden.

Wil je het hele jaar door op de hoogte blijven van GMAN en Opel? Blijf je graag als eerste op de hoogte van onze nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips of laatste blogartikels? Schrijf je in op onze onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer