U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Jaarlijks airco onderhoud voorkomt defecten!

GMAN, 17 april 2017

Omdat we nog weinig echte zomerdagen hebben gehad, heb je waarschijnlijk je airco nog geen overuren laten draaien. Toch geeft een airco op zomerse dagen een zalig gevoel. Zo laat hij een rit veel comfortabeler verlopen. Wist je trouwens dat een airco je niet alleen verfrist? Hij houdt je ook alert zodat je veilig je bestemming bereikt. Reden genoeg om ieder jaar je airco te laten onderhouden.

Jaarlijks onderhoud voorkomt defecten!

Nee, een auto-airco is helaas niet onderhoudsvrij. Ieder jaar weer verliest een airco gemiddeld tot 10 % koelmiddel. Bij gebrek aan koelmiddel wordt de airco niet voldoende gesmeerd en blijf je niet koel tijdens de zomermaanden. Als gevolg hiervan kan er ernstige schade aan het aircosysteem ontstaan.

Door je airco jaarlijks te laten onderhouden verleng je niet alleen de levensduur, maar bespaar je ook op brandstofkosten en eventuele schade. De compressor van de airco werkt enorm hard, maar is ook gevoelig aan schade door gebrek aan smering of lekkend koelmiddel. We raden daarom aan om jaarlijks de pollenfilters te vervangen en het koelmiddel bij te vullen. Tijdig onderhoud voorkomt vaak dure herstellingen achteraf.

En ken je die verschrikkelijke geur die soms uit je airco komt? Wel, die is enorm ongezond. Als je je airco niet jaarlijks laat onderhouden, nakijken, bijvullen én desinfecteren kunnen bacteriën, sporen, schimmels en nare geuren zich via de ventilatieroosters verspreiden. Dit maakt mensen ziek en veroorzaakt allergische reacties. Daarom raden we aan om ook regelmatig de verdamper en de ventilatiekanalen te desinfecteren.

Het energieverbruik van je je auto kan tot wel 30% verlagen door een jaarlijkse airco-check!

Kortom: waar wacht je nog op?

Tips om de zomer met je airco te overleven

 • Is het tropisch warm buiten? Leuk, maar zet de ventilatiestand niet helemaal open om de auto-airco niet te overbelasten.
   
 • Ken je het gevoel dat je je auto instapt en het als een Turks stoombad aanvoelt? Zet dan indien mogelijk eerst de deuren open of rijd een toertje met open ramen. Zo verdwijnt de warmte een beetje en heeft de auto-airco minder werk.  
   
 • Te warm, te koud,… Het is ook nooit goed! Inderdaad. Je airco té koud zetten veroorzaakt verkoudheden.
   
 • Aangedampte ruiten? Ook dan kun je je auto-airco gebruikten. De rondgestuurde droge lucht zal de ramen vlugger ontwasemen.

De GMAN airco check

Ben je ervan overtuigd dat je airco onderhouden een goed idee is? Laat dan alvast je airco deze zomer nog nakijken. Zo ben je zeker dat je airco zijn koelte kan bewaren om groots te presteren.

Bij GMAN controleren we de volledige werking van je airco, reinigen we het gehele systeem en vullen we het koelmiddel bij. Indien je dat wenst, desinfecteren we de airco zodat hij geen vieze geurtjes verspreidt.

De GMAN airco check bestaat dus uit:

 • Het reinigen van het systeem;
 • Het vacumeren;
 • Een test op lekken;
 • Een druktest;
 • Het hervullen met koelmiddel.

Wil je meer tips ontvangen? Of wil je geen enkel nieuwtje van GMAN missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer