U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

FAQ: de meest gestelde vragen rond Opel private lease

GMAN, 02 maart 2016 - Opel

Ben je particulier en heb je geen zin of spaarcenten om een nieuwe auto te kopen? Dan is het internet afschuimen naar tweedehandswagens een optie, maar dat wordt iedereen snel beu. Gelukkig is Opel private lease in het land. Een huurformule voor particulieren. Roept dit nog veel vragen op? Dat hadden we wel verwacht. Daarom bundelden we de meest gestelde vragen over private lease hieronder.
 

Q: Wat is Opel private lease nu precies?

A: Private lease is in feite een huurformule voor particulieren. Gedurende de leaseperiode heb jij het gebruiksrecht van het voertuig. Het enige wat je hoeft te doen is een vast bedrag per maand betalen. In ruil daarvoor rijd je in een gloednieuwe auto zonder je zorgen te moeten maken over garagerekeningen. In het leasetarief zit meteen ook de afschrijving, het onderhoud, alle herstellingen, de banden (beperkt tot zomerbanden), de verzekeringen, verkeersbelastingen en 24/7 pechbijstand. U betaalt enkel brandstof en eventuele boetes.

 

Q: Hoe lang loopt een Opel private leasecontract met GMAN?

A: Wanneer je overtuigd bent van de kracht van private lease, moet je enkel nog kiezen hoelang je een wagen privé wilt leasen. Bij Opel Private Leasing dien je een contract voor minstens 24 maanden aan te gaan. De maximumtermijn bij Opel is 48 maanden of 4 jaar.

 

Q: Hoeveel bedraagt de maandelijkse bijdrage?

A: Dit hangt af van het model, de looptijd van je contract en het aantal kilometers dat je wenst af te leggen met je leasewagen. Wanneer dit bekend is, berekent GMAN samen met jou het maandbedrag.

 

Q: Hoeveel kilometers mag je rijden met een privéleasewagen?

A: Er is een beperking van maximum 100.000 km gedurende de periode dat je privé least. We dagen je niet uit, maar je zal je best moeten doen om dit te overschrijden. Een wekelijks tripje naar de Costa Del Sol is dus uit den boze.

Wanneer je over het maximum aantal toegelaten kilometers gaat, beëindigen we het contract en moet je jouw voertuig inleveren. Vervolgens herzien we je contract volgens de parameters maanden/kilometers. Logisch, maar zeldzaam.

 

Q: Vanaf welke leeftijd kan ik een private leasecontract afsluiten? Geldt er ook een maximumleeftijd?

A: De minimumleeftijd om een private leasecontract met GMAN af te sluiten bedraagt 23 jaar. Opgelet: je moet reeds drie jaar een geldig rijbewijs bezitten. De maximumleeftijd voor Opel Private Lease is 75 jaar. Trouwens: ook senioren hebben baat bij private lease. Bijvoorbeeld wanneer ze nog enkele jaren zorgeloos in een nieuwe auto willen rijden.

 

Q: Kan ik mijn contract wijzigen of vroegtijdig beëindigen?

A: Het contract wijzigen kan op elk moment gedurende de leaseperiode. Indien je het contract vroegtijdig wilt beëindigen, moet je minstens 12 maanden geleaset hebben. Bovendien dient er een opzeggingsvergoeding van minstens drie maanden huur betaald moeten worden.

 

Q: Wat gebeurt er als ik de maandelijkse lease niet betaal?

A: Indien je twee keer je maandelijkse aflossing niet nakomt, beëindigen we het contract en lever je jouw voertuig in. Op dat moment herzien we je contract volgens de werkelijke parameters (maanden/kilometers).

 

Q: Is de auto mijn eigendom?

A: Neen, niet té hebberig worden. Je krijgt wel het recht om hem te gebruiken gedurende je leaseperiode. Het voertuig blijft eigendom van de leasingmaatschappij.

 

Q: Mogen mijn vrienden en familie met de auto rijden?

A: Jazeker. Je nonkel, broer of nicht mogen gebruik maken van je leasewagen. Let op: degene die met je wagen rijdt, dient wel een geldig rijbewijs te hebben. Vergeet niet dat je altijd verantwoordelijk blijft voor je wagen.

 

Q: Kan ik mijn wagen gebruiken in het buitenland?

A: Ja hoor! Kijk wel even na of je verzekerd bent in het land dat je zal bezoeken.

 

Q: Is er verzekering voorzien?

A: Ja, Opel Private Lease zorgt voor burgerlijke aansprakelijkheid. Dit is de wettelijke verzekering die schade aan derden dekt. Daarnaast dekt het ook eigen schade beter gekend als “omnium”. Tot slot is ook rechtsbijstand gedekt: dit is juridische bijstand waarop je een beroep kunt doen bij geschillen over de auto.

 

Q: Zijn alle risico’s dan gedekt?

A: Ja, de provisie dekt alle materiële schade, diefstal, vandalisme, glasbreuk en natuurkrachten. De forfaitaire schadeloosstelling is niet van toepassing op totale diefstal en glasbreuk door steenslag.

 

Q: Ik zou enkele accessoires willen toevoegen aan mijn wagen. Is dat mogelijk?

A: Het mag zolang je de wagen in originele staat weer binnenbrengt.

 

Q: Mag ik roken in mijn wagen?

A: Het is ongezond en gevaarlijk, maar wij kunnen je niet tegenhouden zeker? Het is wel belangrijk dat je de auto proper inlevert zonder enige vorm van interieurschade of geurhinder.
 

Wil je meer weten over Opel private lease? Of heb je nog meer vragen? Lees dan zeker onze handige hulpgids over private lease en Opel Private Leasing. Veel leesplezier!