U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

De zoektocht naar een ideale gezinswagen

GMAN, 07 maart 2016

Wanneer je eerste of een volgende spruit onderweg is, moet je rekening houden met de kleur van de babykamer tot en met de geboortekaartjes. Dan is het logisch dat je aangepast transport uit het oog verliest. Maar een gezinsuitbreiding brengt wél een ingrijpende verandering op je mobiliteit met zich mee. Je zal de zoektocht naar een gezinswagen moeten starten. Daar willen we je bij helpen, want die zoektocht is niet evident. 

Gezinswagens zijn een zeer specifieke categorie waarin er geen overvloed aan keuze is. Zeker niet als die ook nog eens aan alle criteria moeten voldoen. Weet jij waarmee je allemaal rekening moet houden bij je keuze? Wij weten met meer dan 50 jaar ervaring wel wat de noden van jonge gezinnen precies zijn.

Voldoende laadruimte is een absolute must

Een gezinswagen moet in de eerste plaats ruim zijn. Waar zou je anders de buggy, de pluchen beesten en de pampers laten? Het draait dus niet rond een piekfijn design, maar om het beste voertuig om je kinderen en de nodige bagage veilig en comfortabel te vervoeren. Niet zo evident om dat te vinden, zo blijkt.

Annelies De Bie, 34 jaar

Mijn twee dochtertjes overnachten geregeld bij de grootouders. Wanneer ik ze naar moemoe en vava breng, ben ik een half uur bezig met alle spullen in mijn klein autootje te proppen. Het lijkt soms wel op een verhuis! En de dag nadien moet dat weer allemaal mee naar huis. Daarom zoek ik een gezinswagen waarin mijn dochtertjes veilig zitten en waarin ik al hun spulletjes kwijt kan.”

De eerste vereiste van een gezinswagen is genoeg laadruimte. Wanneer je buggy’s en tientallen andere spullen moet transporteren, is een kofferbak van minstens 300 liter een must.

Je hebt ruim en je hebt ruim ruim.

De keuze voor grote gezinnen is nog beperkter. De zoektocht naar een gezinsauto met zeven zitplaatsen is zoeken naar een speld in een hooiberg. De autoconstructeurs hebben eindelijk door dat er toch vraag is naar zevenzitters.

Denk dan maar aan nieuw samengestelde gezinnen of voetbalvaders. Zij moeten bijna naar busjes gaan zoeken. Gelukkig zijn er tegenwoordig toch al enkele alternatieven op de markt.

Neem nu de Opel Zafira Tourer. Deze gezinswagen heeft maximaal 1.860 liter bagageruimte zonder in te boeten op comfort.

Vastklikken a.u.b.!

Gezinswagens moeten ruim en tevens comfortabel zijn, want er moet plaats zijn om één of meer kinderzitjes op te bergen en te plaatsen. Het gebruik van kinderzitjes is bij wet verplicht. Niet door leeftijd, maar door lengte.

Kinderzitjes zijn verplicht voor kinderen tot een lengte van 1.35 meter.

Een gezinswagen moet dus ook genoeg plaats bieden voor de veiligheid van je kinderen. Pak dus zeker een kinderzitje mee als je naar gezinswagens gaat kijken. Zo weet je of er voldoende plaats is voor de verschillende kinderzitjes.

Er zijn nog tal van andere specifieke eigenschappen waaraan een gezinswagen moet voldoen. Daarom stelden we een handleiding samen waarin we stap voor stap dieper ingaan op de criteria voor de ideale gezinswagen. Bovendien nemen we al een kijkje in de GMAN showrooms om te zien welke modellen voldoen. Veel leesplezier!