U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

De zeven grootste frustraties in het verkeer. Herkenbaar?

GMAN, 11 december 2015

In een tijdperk waar zelfrijdende auto’s helaas nog geen vanzelfsprekendheid zijn, is er nog veel frustratie en ergernis in het verkeer. Menige Belg die dagelijks ons werelderfgoed file ervaart, is deze liever kwijt dan rijk. Maar zolang Koning Auto nog bestuurd wordt door de incapabele wegtoerist zullen deze zeven verkeersfrustraties blijven gelden. 
 

  1. Bumperkleven, what else?

Ken je het, zo van die mensen die echt vlak achter je aan komen rijden? Vreselijk! Ze rijden zelfs zo dicht dat ze de contactgegevens van je autoleverancier op je nummerplaat kunnen lezen. Nog erger: mensen die aan je bumper komen kleven terwijl ze gerust kunnen en mogen voorbijsteken. Het is een overtreding van de eerste graad met boetes van 60 tot 1.500 euro. Alleen is het geen prioriteit voor de politie: “De Belg zal zijn gedrag pas veranderen als hij het voelt in zijn portefeuille.” 
 

 

  1. Pinkers niet gebruiken

Daar sta je dan aan het rondpunt van ergernis dat je dagelijks moet trotseren. Een rotonde, waar iedereen foetert op de bestuurder voor hem: “Voeg dan toch in!” Besef dat elke bestuurder die aan een rondpunt staat heus wel wil invoegen, maar wanneer hij de kans krijgt, veel chauffeurs hun richtingaanwijzer niet aanzetten. Kans gemist. Laat dat oranje licht van hoop toch schijnen...
 

.

  1. Middenstrookrijders

Een volgende alom gekende frustratie in het verkeer zijn chauffeurs die op het middelste rijvak blijven treuzelen. Dit komt vooral voor als de ene vrachtwagenchauffeur de andere wil inhalen en die wil dat vervolgens niet toelaten. Een dagelijkse competitie die een sport zou kunnen zijn. Zeer vervelend, vooral als je gehaast bent en niet op het linkerrijvak geraakt.


 

  1. Weigeren om je te laten invoegen

De volgende frustratie is tevens ook een terechte angst van onervaren chauffeurs: de invoegstrook. Het is enorm irritant wanneer chauffeurs je er niet op laten wanneer je via een zeer korte invoegstrook de autostrade komt opgereden. En het einde van die strook komt maar dichter en dichter. Louter egoïsme of geen verkeersinzicht?  

 

 
  1. Voorrangsregels

Ken je je voorrangsregels niet? Sorry, maar dan ben je een waar gevaar op de weg. Driehoekjes (haaientanden in de volksmond) betekenen dat je voorrang moet verlenen. Misschien louter egoïsme of geen verkeersinzicht? 

 

 
  1. Geen heren meer in het verkeer

Waar zijn de nobele chauffeurs naartoe? De ridders op het witte paard? Wanneer je remt om iemand over te laten of wanneer je iemand voorrang geeft op een kruispunt waar het helemaal niet hoeft: is een signaal van dank dan echt te veel gevraagd? Gewoon een hand opsteken of eens knipperen met je lichten en je kan iemand zijn dag maken. Laten we hieraan werken. Afgesproken?

 

 

  1. Smartphoneverslaafden

Om even terug te springen naar de middenstrookrijders, deze het-bloed-van-onder-de-nagels-halende nozems zijn vaak bezig op hun smartphone. Alle campagnes ten spijt blijven veel bestuurders vastgeklampt aan hun mobieltje. Ze zijn zich niet bewust van het gevaar dat ze zijn op de weg. Die Tinder-match zal heus niet weglopen. Of misschien wel als ze jouw rijgedrag leren kennen.

Ben je het eens met deze lijst? Of heb je nog andere verkeersfrustraties? Laat het ons gerust weten.​ Blijf je graag als eerste op de hoogte van onze nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips of laatste blogartikels? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media. PS: Houd deze ergernissen in het achterhoofd en denk de volgende keer nog eens na wanneer je de baan op gaat.  

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer