U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

De nieuwe Opel Insignia moet niet onderdoen voor wagens uit het premiumsegment

GMAN, 12 juni 2017

Ben je op zoek naar een nieuwe stationwagen, maar lijkt het aanbod gewoonweg te groot en krijg je de knoop niet doorgehakt? Heb je al eens gedacht aan de nieuwe Opel Insignia Sports Tourer? Deze veelzijdige break maakt veel tongen los. GMAN licht hier de grootste troeven van dit pareltje toe en laat ook enkele onpartijdige proefpersonen aan het woord die een testritje maakten. 

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer: een streling voor het oog

Het design van deze break is baanbrekend. Zoals de naam al doet vermoeden, springt de sportieve flair van de Opel Insignia Sports Tourer meteen in het oog. Zijn sportief  kantje neemt zeker en vast niets weg van zijn elegantie. Dankzij zijn gestroomlijnde vormen is het uiterlijk van de Sports Tourer perfect in balans. Wees maar zeker dat je nagestaard wordt wanneer je aan het cruisen bent in deze break. 
 
Nog een opmerkelijke feature van de nieuwe Opel Insignia zijn de IntelliLux LED-matrixkoplampen. Deze zorgen ervoor dat je tegenligger niet verblind wordt door de felheid van je grootlichten, maar ze schijnen ook nog eens omlaag wanneer het systeem andere wagens in jouw buurt detecteert. Ze verlichten de weg tot wel 400 meter ver. 

Daarnaast heb je een waaier aan kleuren waaruit je kunt kiezen. Ben je fan van het klassieke Sovereign Silver, Royal Blue of toch liever Emerald Green? Zoveel mogelijkheden! De velgen zijn natuurlijk dé finishing touch van het uiterlijk van een wagen, en dat is bij de Opel Insignia niet anders. Van 16” tot 20”, keuze genoeg dus in het assortiment nieuwe lichtmetalen velgen. Zo krijgt jouw wagen ook net dat tikkeltje extra cachet. 

Zin in meer lichtinval of een aangenaam briesje in de zomer? Of gewoonweg beide? Kies dan voor een panoramisch dak op jouw nieuwe Opel Insignia Sports Tourer. 

“Een vinnige fluisterstille rijervaring”

Laten we ook eens een kijkje nemen onder de motorkap. De nieuwe motoren van de Insignia zorgen voor de perfecte rijervaring. Je kan niet alleen rekenen op verfijnde en zuinige prestaties dankzij de fluisterdiesel, maar ook op de innovatieve FlexRide technologie. Deze geeft je namelijk drie wagens in één. Aan jou om met één druk op de knop de optie te kiezen waar je op dat moment zin in hebt: Standaard, Tour of Sport. 

Ashwin Gohil van het headhunterskantoor Odgers Berndtson was één van de gelukkigen die als eerste met de nieuwe Opel Insignia voor een testrit de baan op mocht. “Mijn eerste indruk was dat hij erg soepel aanstuurt en dat de versnellingsbak erg gebruiksvriendelijk is, ik zat meteen in de juiste versnelling. Ik ben met de nieuwe Insignia de autosnelweg opgereden en dat was een vinnige en toch fluisterstille rijervaring. Je hoort letterlijk niets, geen bandengeruis, geen gekraak, geen gezoem. Heel geluidsarm.”

Echte schoonheid zit vanbinnen

Laten we ook eens een kijkje nemen onder de motorkap. De nieuwe motoren van de Insignia zorgen voor de perfecte rijervaring. Je kan niet alleen rekenen op verfijnde en zuinige prestaties dankzij de fluisterdiesel, maar ook op de innovatieve FlexRide technologie. Deze geeft je namelijk drie wagens in één. Aan jou om met één druk op de knop de optie te kiezen waar je op dat moment zin in hebt: Standaard, Tour of Sport. 

Maarten Van Dijck van Habes VOF stapte in de nieuwe Opel Insignia en was meteen fan van de AGR-zetels. “Ze zijn echt super comfortabel en makkelijk aanpasbaar voor je rug of de afstand tot je stuur. Binnenin ziet alles er ook enorm stijlvol uit. Het dashboard werd eenvoudiger gemaakt en het touchscreen infotainmentsysteem reageert erg snel.” 
 
Chris De Beckker van Vanbreda Risk & Benefits was een andere gelukkige die als een van de eersten een testrit met de Insignia mocht maken. “Ik was verbaasd over hoeveel beenruimte je in de nieuwe Insignia hebt. En ook achteraan heb je meer dan voldoende zitruimte, en een grote koffer.” 

Wist je dat het interieur van de Sports Tourer volledig personaliseerbaar is? Liever lichte leren zetels? Of liever donkere? Allemaal geen enkel probleem. En jij? Welke kleur verkies jij? 

Veiligheid hoog in het vaandel bij de nieuwe Opel Insignia

Dankzij de Adaptive Cruise Control is er standaard een veilige afstand tussen jou en andere chauffeurs. De Autonomous Follow Assist voorkomt dan weer kop-staartbotsingen. Je wordt beschermd met een veiligheidszone voor maximale ontspanning en minimale risico’s. 
 
Voor nog meer rijgemak is er het Head-up Display dat alle belangrijke rij-informatie op de voorruit projecteert. Denk maar aan navigatie-instructies. Zo kan jij je ogen veilig op de weg houden. 
 
De innovatieve veiligheidssystemen van Opel vallen onder de noemer: ‘Opel Eye’. Dit omvat enkele snufjes die werken met een camera en radar. Zo is er de Slide Blind Zone Alert, de automatische noodrem met voetgangersdetectie of de Lane Keep Assist, die je een melding geeft wanneer je van je baanvak afwijkt. 

Deze systemen zijn bedoeld om de oplettendheid van de bestuurder te verbeteren, waardoor snelheidsboetes of zelfs aanrijdingen vermeden kunnen worden. Je rijervaring zal op die manier erg ontspannend zijn en deze innovatieve beschermengelen helpen mee om je Insignia onder controle te houden. 

De veiligheidssystemen van de nieuwe Opel Insignia was het eerste dat Giovanni Van den Berg meteen opmerkte. Hij maakte een testrit met een Opel Insignia 1.5 benzine, 165 pk. “De auto reageerde heel vlot en ik voelde er niets van dat het een 1.5 is, maar wat me echt opviel waren de veiligheidssystemen.”
 
“Zo was ik enorm onder de indruk van de Head-up Display. Alle nodige informatie wordt op je voorruit geprojecteerd, erg innovatief en makkelijk. Ik ben ook een enorme fan van de Lane Keep Assist. Je wagen corrigeert zich wanneer je het baanvak dreigt te verlaten, super handig.”

Bespaar in je portefeuille met de Opel Insignia

Wist je trouwens dat de Opel Insignia aerodynamisch is? Dit wil zeggen dat zijn lage luchtweerstand ervoor zorgt dat je ook minder betaalt aan de pomp.

Ontdek of alle lof over de nieuwe Opel INSIGNIA gegrond is

Wil je ervaren hoe het voelt om in een Opel Insignia te rijden? Ontdek zelf dat we niet overdrijven.

Bekijk je liever eerst alle specificaties? Bekijk dan gerust de brochure over de Opel Insignia

Zie je jezelf al rijden in een Opel Insignia? Kies dan al maar een motorisatie, kleur en velgen.