U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

De nieuwe Opel Astra maakt de hogere klasse nerveus

GMAN, 04 november 2015 - Opel

Met zijn nieuw paradepaardje bewijst Opel dat hedendaagse technologie niet onbetaalbaar hoeft te zijn. De nieuwste generatie van de Opel Astra is bijzonder compact en scherp geprijsd, maar ook uitgerust met allerlei innovatieve snufjes. Van zodra je het portier opent, kom je terecht in een hightech, luxueuze omgeving. Bij nieuwe auto’s worden superlatieven als ‘revolutionair’ en ‘de beste in zijn segment’ snel in de mond genomen, maar bij de nieuwe Astra is dit niet gelogen. Wat heeft de Opel Astra jou te bieden?

De Opel Astra: een luxewagen voor een breed publiek

Hoe je het nu draait of keert, de Opel Astra is een begrip op de weg. Dat bewijzen de 24 miljoen verkochte Astra’s. Dit cijfer zal enkel maar toenemen nu de nieuwste editie op de markt is. De nieuwe Opel Astra vertoont veel gelijkenissen met een model uit het luxesegment. Je hebt aan de ene kant zijn atletisch en klassevol uiterlijk en aan de andere kant zijn hoogtechnologische opties zoals OnStar en LED Matrix-lichten. Toch maakt Opel de nieuwe Opel Astra voor het brede publiek toegankelijk.

Waarin verschilt hij met zijn voorgangers?

De verschillen met zijn voorganger zie je uiteraard aan de buitenkant, maar vooral aan de binnenkant. Toen de ingenieurs van Opel aan de ontwikkeling van de nieuwe Astra begonnen, vertrokken ze van een wit blad papier. In het achterhoofd hielden ze wel rekening met de hedendaagse technologieën en het succesrecept van de vorige generaties. Dat resulteerde in een ‘revolutionaire wagen’.

Dat het design vernieuwd is, is logisch. Dat het nieuwe model compacter is dan zijn voorganger? Dát kom je niet vaak tegen. De ontwerpers stuurden de nieuwe Opel Astra langs de diëtist en het resultaat is opmerkelijk. Hij verloor 200 kg, werd 4,37 meter kleiner en 2,5 cm lager in vergelijking met zijn voorganger.

Het Duitse merk is er zelfs in geslaagd om de wielbasis met 2 cm in te korten, zonder aan de binnenruimte te raken. Die binnenruimte ging er (raar maar waar) op vooruit met 3,5 cm meer beenruimte. Dit alles zorgt ervoor dat de nieuwe Opel Astra een een pak aërodynamischer is. Zo bespaar je ook nog eens aan de pomp.

Als je al die superlatieven hoort, denk je vast dat hier een stevig prijskaartje aan vasthangt. Niets is minder waar, want de nieuwe Opel Astra is al voor de erg aantrekkelijke instapprijs van 17.975 euro beschikbaar.

We stellen de nieuwe Opel Astra graag aan je voor in een uitgebreid overzicht. Klik op de ‘Download’-knop hieronder, ontvang je gratis kopie en ontmoet de 11de generatie van de Opel Astra. Veel kijk- en leesplezier!