U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Ontmoet de langverwachte Opel Astra Sports Tourer

GMAN, 28 maart 2016 - Opel

De Opel Astra beleeft hoogdagen. Nadat de Astra 5-deurs Auto van het Jaar 2016 werd, kan je nu ook uitkijken naar de vernieuwde Astra Sports Tourer. De langverwachte break-uitvoering van de Opel Astra zal beschikbaar zijn vanaf 23 april. De nieuwe Astra 5-deurs en Sports Tourer zijn de kampioenen van Opel. Ze bieden eigenschappen die je alleen in de hogere klasse tegenkomt, maar dan voor een zacht prijsje. Je maakte in november 2015 al kennis met de nieuwe Astra 5-deurs, maar nog niet met de vernieuwde  Opel Astra Sports Tourer. Hij combineert de eigenschappen van een ideale gezinswagen met geavanceerde Duitse techniek en adembenemend design. Ontdek in deze blog of de lof voor de Astra Sports Tourer gegrond is.

Dé break waar iedereen op zat te wachten

We spreken zomer 2015 toen Opel zowel de nieuwe Astra 5-deurs als de Astra Sports Tourer presenteerde. Het werd toen al duidelijk dat de hogere klasse zich zou irriteren aan de nieuwe Astra’s. Hun atletische uitstraling, veelzijdig karakter en hoge prestaties moeten niet onderdoen voor de wagens uit de hogere klasse. Eén ding is zeker, de Astra staat aan de top van zijn klasse.

De vernieuwde breakversie van de Astra weegt trouwens 130 kilogram lichter dan zijn voorganger. Zo zal hij nog wendbaarder zijn en minder verbruiken. Over de motoren gesproken: de Opelmotoren van de nieuwe generatie zijn atletisch, soepel en levendig. De Astra Sports Tourer zal leverbaar zijn met dieselmotoren tot 118 kW (160 pk) en benzinemotoren tot 149 kW (200 pk). Dit gecombineerd met hypergeavanceerde manuele of automatische transmissies. Bovendien heeft de Astra Sports Tourer ook een sportschakelaar. Dit scherpt de motorrespons aan en zorgt voor een dynamischer rijgedrag.

Opel Astra Sports Tourer

 

Vijf fantastische functionaliteiten

De Opel Astra heeft fantastische features, maar als we deze allemaal gaan toelichten, zijn we morgen nog bezig. Daarom kozen we vijf leuke features uit die je leven gaan vereenvoudigen. De rest moet je zelf maar komen ontdekken!

Automatische achterklep: Wanneer je je handen vol hebt en in de koffer van de nieuwe Astra Sports Tourer moet zijn, steekt Opel je graag een handje toe. Wanneer je je voet onder de achterbumper beweegt, opent de intelligente achterklep. Als je deze wilt sluiten, beweeg je je voet nogmaals onder de achterbumper. Ideaal voor als je boodschappen gaat doen!

OnStar: Hoe heerlijk moet het zijn om een persoonlijke assistent én beschermengel in je Astra Sports Tourer te hebben? Wel, Opel maakt die droom waar. Verloren gereden? Autopech? Medische hulp nodig? Met één druk op de knop kun je overal, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar contact opnemen met een persoonlijke Nederlandstalige assistent. Opel is het eerste merk dat dit soort technologie in budgetvriendelijke auto’s integreert. Kom meer te weten over Opel Onstar.

IntelliLux LED®-matrixlampen: de koplampen van de Astra Sports Tourer mogen gezien worden. Ze verlichten op het niveau van grootlichten, maar zonder andere bestuurders blind te maken. Van zodra er een tegenligger aankomt, past de verlichting zich automatisch aan. In combinatie met Opel Eye verzekert de nieuwe Astra Sports Tourer een veiligere rijervaring. Opel is trouwens de eerste fabrikant die LED Matrix-verlichting aanbiedt in de middenklasse. Daarom maakt het de hogere klasse jaloers.

AGR-massagezetels: Autorijden en een massage tegelijk? Met de Astra Sports Tourer is dat perfect mogelijk. De verstelbare, ergonomische AGR-voorzetels of de lederen wellnesszetel met AGR-label laat de bestuurder genieten van een massage- en ventilatiefunctie. Wat een luxe! We zeiden toch dat de Astra Sports Tourer  niet moet onderdoen voor de breaks uit de hogere klasse?

Ruime koffer: Hoewel de break minder zal wegen, zal hij niet kleiner zijn. Integendeel. De vernieuwde Opel Astra Sport Tourer biedt meer beenruimte én kofferruimte. De koffer van de Astra Sports Tourer mag je gerust ruim noemen. Met minimum 540 en maximum 1.630 liter moet je je geen zorgen maken over de bagageruimte. Daar passen gerust enkele buggy’s, lakens van K3 en koffers in. Wist je trouwens dat de kofferruimte met 80 liter is vergroot? Kortom: de Astra Sports Tourer is ook een perfecte gezinswagen.

Opel Astra Sports Tourer

We stellen de nieuwe Opel Astra Sport Tourer graag aan je voor in een uitgebreid overzicht waarin we ook de nieuwe Astra 5-deurs toelichten. Veel kijk- en leesplezier!

Download het gedetailleerd overzicht van de Opel Astra

En ontdek waarom hij de hogere klasse nerveus maakt en hij mikt op de leidersplaats in het klassement van compacte wagens.