U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Autopech? Vertrouw op GMAN Assistance

GMAN, 20 augustus 2015

Onverwachte autopech? Dan valt dit in de meeste gevallen aan één van de volgende oorzaken te wijten: een weigerende startmotor, een lege accu of een platte band. In wat volgt gaan we hier even dieper op in en geven we je enkele handige tips. Want, voorkomen is beter dan genezen! Komen deze tips nét iets te laat? Dan kun je steeds op de mobiliteitsgarantie van GMAN rekenen. 

Een weigerende startmotor

Wil je auto maar niet vertrekken en hoor je tijdens je vergeefse startpogingen enkel een tikkend geluid? Dan kampt je motor wellicht met een storing. Dit kan aan allerlei oorzaken te wijten zijn. Geen kenner? Gelukkig kan dit probleem in jouw dichtstbijzijnde GMAN garage worden opgelost.

Een lege accu

Heb je je lichten net iets te lang laten branden en lukt het je niet om te starten? Dan is de accu van je auto wellicht uitgeput. Wanneer je in die situatie bent gestrand, kun je je wagen steeds proberen starten met de startkabels. Let wel: dit kan de gevoelige elektronica van je auto beschadigen. Je doet er vaak beter aan om gebruik te maken van pechverhelping. Is je batterij versleten? Dan zit er niet veel anders op dan je accu te laten vervangen.

Een platte band

Onze wegen zijn bezaaid met allerlei afval. Het is haast onvermijdelijk om nooit een platte band op te lopen. Hoor je een luide knal en neemt de controle over je auto plots sterk af? Dan is de kans groot dat je een klapband hebt. Vervelend! Hier zijn alvast enkele tips voor banden in topconditie.

  1. Vervang versleten banden of defecte ventieldopjes tijdig.
  2. Controleer regelmatig je bandenspanning en vergeet ook het reservewiel niet te checken. De gemiddelde bandendruk bedraagt tussen de 1.8 en 2.2 bar.
  3. Zorg ervoor dat je niet te zwaar beladen rondrijdt. Dit is overigens cruciaal voor een veilige rijervaring, vooral bij lange afstanden. Hoe zwaarder je auto beladen is, hoe moeilijker je de controle kunt behouden.

Speel op safe

Wil je deze risico’s liever vermijden? Dan is het belangrijk om je auto regelmatig te laten nakijken en het nodige onderhoud tijdig te laten uitvoeren. Krijg je toch te maken met onverwachte immobiliteit? Dan helpen onze experts je graag uit de nood. Bij pech sleept onze takeldienst je weg naar je vertrouwde hersteller, krijg je een vervangauto ter beschikking tot de eerstvolgende werkdag en dit voor 120 euro. Ongeval en omnium verzekerd? Dan kun je kosteloos gebruik maken van deze service, inclusief vervangauto. Klik hier voor meer informatie.

Vraag je je af wat onze andere klanten van onze mobiliteitsgarantie vinden? Ontdek hun ervaringen in onze testimonials. Ben je graag als eerste op de hoogte van onze nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips of laatste blogartikels? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op de sociale media. 

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer