U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Waarom kiezen voor een auto met zeven zitplaatsen?

GMAN, 27 oktober 2016 - Opel

Wie als gezin een nieuwe auto moet kiezen, heeft vandaag heel wat keuze. Eén van de voorwaarden die bovenaan op het verlanglijstje prijkt is een ruime auto. Maar wat past het beste bij jouw gezin? Een klassieke gezinswagen of eerder een stoere SUV of crossover ? Of wat dacht je van een auto met 7 zitplaatsen? Zevenzitters zijn heus niet alleen weggelegd voor grote gezinnen.

Een grote wagen met 7 zitplaatsen biedt zelfs aan kleine gezinnen heel wat voordelen. Zevenzitters zijn niet enkel ruim, maar ook multifunctioneel. Met onze tips haal je het meeste uit je zevenzitter.

Kan ik ook mee? Natuurlijk!

Heb je drie kinderen? Of een nieuw samengesteld gezin waarbij een auto met 7 zitplaatsen geen overbodige luxe is? Breng je je kinderen en hun vriendjes graag naar school, de sportclub of de balletles? Haal je je tieners met plezier op na een avondje uit? Trek je er als grootouders graag tussenuit met jullie kleinkinderen of heb je een vriendengroep met wie je regelmatig het avontuur opzoekt?

Dan moeten we je de voordelen van een ruime auto met zeven zitplaatsen niet meer uitleggen. Met een hele bende onderweg is niet alleen gezellig, maar ook voordeliger én milieuvriendelijker. De Opel Zafira en de Opel Vivaro Combi zijn dé gezinswagens bij uitstek voor wie het spreekwoord geldt ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. De Opel Vivaro Combi biedt zelfs plaats aan 9 personen!
 

Hou er wel rekening mee dat ook een zevenzitter geen oneindig groot volume aan ruimte heeft. Vijf kinderen én vijf sporttassen nemen heel wat plaats in. Let er steeds op dat iedereen altijd comfortabel en veilig meereist.

Aanpasbaar in een handomdraai

Met een zevenzitter kun je tot zes passagiers meenemen, maar dat hoeven er niet altijd zo veel te zijn. Staar je niet blind op die zeven. Multifunctioneel wil ook zeggen: met flexibel aanpasbare zit- en bagageruimte. Ga je met twee tot vier personen op shortski of autovakantie aan de kust? Dan is een flexibel aanpasbare zevenzitter de hemel op aarde.

 

Waarop moet je letten bij de aankoop van zevenzitter?

Houd bij het kiezen van een nieuwe auto rekening met je gezinsleven en verschillende scenario’s. Een ruime auto is voor ieder gezin een must, maar hoe groot is groot genoeg? Switch je regelmatig tussen een auto vol enthousiaste bengels en eentje boordevol materiaal? Dan is een auto met schuifdeur zoals de Opel Vivaro Combi ideaal voor jouw gezin.

Comfort

Let op het comfort en niet alleen op de voorste zitplaatsen. Je wilt dat iedereen in de zevenzitter voldoende plaats heeft en comfortabel zit. Is er voldoende beenruimte en hoe zit het met de ruimte boven je hoofd? Laat je niet tegenhouden om dit uitgebreid te testen in de showroom of tijdens een testrit.

Let goed op voor zevenzitters die er eigenlijk geen zijn. Daarmee bedoelen we auto’s die claimen zeven zitplaatsen te hebben. In realiteit hebben die twee extra zitjes (of een achterwaarts gericht bankje) en weinig beenruimte, en zijn ze dus enorm oncomfortabel. In principe zijn deze zitjes enkel geschikt voor kinderen, maar tests wijzen uit dat dit vaak ook onveilige zitjes zijn.

Veiligheid

Veiligheid is altijd een topprioriteit, maar als je zes - of meer - personen vervoert, wil je dat iedereen tot op de laatste rij goed beschermd is. Let bij je keuze dus extra op ingebouwde technologieën die jouw veiligheid en die van je passagiers verhogen.

De Opel gezinswagens bijvoorbeeld zijn standaard uitgerust met een uitgebreid gamma veiligheidssystemen van airbags tot gordelspanners, maar er zijn ook heel wat extra innovatieve veiligheidssystemen zoals de Opel Eye Camera, Forward Collision Alert, Adaptive Cruise Control… Wie dat wenst kan hier Opel Onstar met een Automatic Crash Response, 24-uurs noodoproep-dienst, bijstand na diefstal en pechhulp aan toevoegen.

 


 

Connectiviteit

Als modern gezin wil je natuurlijk ook in je auto genieten van allerlei technologische snufjes, of je nu met een klassieke gezinswagen of een zevenzitter rijdt. Een telefoontje naar oma of inkomende sms-berichten die luidop worden voorgelezen. Even in je eentje rocken in de auto of samen naar een nieuw luisterboek luisteren. De Opel gezinswagens voelen bijna als een tweede thuis.

Auto’s met 7 zitplaatsen kunnen ook knap zijn

Kies je voor een zevenzitter om te carpoolen? Goed idee, zo bewijst je wagen 5 dagen op 7 zijn nut voor school- en werkverkeer en in veel gevallen ook in het weekend, voor shoppingtrips en uitstappen, het verkeer naar en van de sportclub, enzovoort.

Wie kiest voor een zevenzitter heeft evenveel recht op een mooi design, rijplezier en topprestaties. De zevenzitters van Opel moeten alvast op al die punten in niets onderdoen voor de betere personenwagen. Rijcomfort, look & feel, prestaties en geruisloosheid staan ook hier centraal.
 


 

De Opel Zafira is een stijlvolle zevenzitter die alles combineert: hedendaags design, flexibiliteit en kracht. Deze ruime auto heeft dezelfde rijdynamiek als een auto van ‘normale’ grootte, maar biedt wel zeven zitplaatsen en veelzijdige opbergmogelijkheden.

De Opel Vivaro Combi heeft iets meer weg van een busje, maar wel met een eersteklas uitstraling. Er zijn tal van accessoires waarmee je heel wat materiaal efficiënt vervoert en opbergt. Het is ook mogelijk om maar liefst 8 passagiers mee te nemen.
 


 

Beide gezinswagens van Opel zijn meer dan gewone grote wagens met 7 zitplaatsen. Ze zijn voorzien van alle comfort, connectiviteit en tal van veiligheidsopties. Met je gezin onderweg zijn ging nog nooit zo comfortabel.

Toch liever een ruime 5-persoonswagen?

Is een auto met 7 zitplaatsen toch iets te ruim voor jouw gezin? Het gamma gezinswagens van Opel biedt 6 ruime automodellen die ideaal zijn voor 5 personen.

Opel mag dan wel geen SUV hebben met 7 zitplaatsen, de SUV’s Mokka X en Grandland X zijn meer dan voldoende ruim voor 5 personen. Deze SUV’s en de crossover Crossland X hebben een robuuste bolster, maar binnenin voelen ze heerlijk luxueus.
 


 

Hou je van een stijlvolle uitstraling? Dan zal de Opel Astra , Opel Astra Sport Tourer of Opel Insignia familie je zeker en vast bekoren. De Opel Combo Tour is dan weer perfect voor gezinnen die graag kiezen voor een praktische, ruime auto.
 


 

Benieuwd welke gezinswagen van Opel bij je past?

Download onze brochure en ontdek alle gezinswagens van Opel. Of kom langs in onze showroom en ervaar meteen ons aanbod nieuwe en tweedehands auto’s tot 7 zitplaatsen. Boek meteen een testrit en test met het hele gezin of een zevenzitter iets voor jullie is.