U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

5 x ‘mens erger je niet’ bij warm weer

GMAN, 31 juli 2015

Een glad wegdek, elke ochtend krabben, wachten tot je ramen zijn ontdooid,… Barre temperaturen zorgen voor heel wat frustraties achter het stuur. Maar ook hittegolven bezorgen chauffeurs een pak ergernissen. Van eindeloze files tot weinig alerte bestuurders: wij gingen op zoek naar vijf grote ergernissen bij rijden in warm weer. Breng je veel tijd door in de auto of vertrek je binnenkort op vakantie? Dan helpen onze praktische tips je vast en zeker op de goede weg!

  1. Ellenlange files

Werkzaamheden, ongevallen,… In de maanden juli en augustus is het naar aloude traditie bijzonder druk op de Europese snelwegen. Vooral tijdens het weekend worden vakantiegangers gekweld door ellenlange files richting zuiderse vakantieoorden. Niets zo vervelend als bij mooi weer uitzichtloos te moeten aanschuiven. Zeker wanneer de favoriete muziek van je filegenoten zó luid door de speakers knalt dat ook jij kunt ‘meegenieten’.

Onze tip? Trek je met de auto naar het buitenland en wil je de drukste dagen op de snelwegen vermijden? Raadpleeg dan tijdig de verkeersdruktekalenders en bereid je autoreis zo goed mogelijk voor. Hier vind je alle updates van de verkeersinformatiedienst van Frankrijk. Toch in de file verzeild geraakt? Probeer jezelf te ontspannen door je favoriete muziek op te zetten. 

  1. Een snikhete geparkeerde wagen

Beeld je de volgende situatie even in: je rijdt naar de winkel voor wat boodschappen en laat je frisse auto geparkeerd achter. Wanneer je een half uurtje later terugkomt, word je overvallen door een bloedhete auto met een temperatuur van wel 50 graden. Herkenbaar? Vooral bestuurders met leren zetels hebben vaak het gevoel in een sauna rond te rijden. 

Onze tip? Even doorbijten, je auto starten en de ramen een tijdje openzetten. De frisse rijwind voelt goed aan en blaast de hete lucht snel uit je auto. Zet de airco dus niet meteen op maar laat de grootste warmte eerst ontsnappen zodat je het klimaat nadien zo goed mogelijk kunt regelen. 

  1. Een onaangename mestgeur

Wie geen liefhebber is van de airconditioning en graag met de ramen open rijdt, heeft er ongetwijfeld al eens last van gehad: de typische, onaangename mestlucht. Die is afkomstig van net bemeste velden die een sterke geur afgeven. Onvermijdelijk, helaas.

Onze tip? Vind je die geur toch net iets té overweldigend, sluit dan je ramen en schakel de airco aan wanneer je door de velden rijdt.

  1. Airco met een geurtje

Bacteriën zijn gek op vochtige en donkere plekjes. Hun favoriete schuilplaats in je auto? Dat is de condensator van je airconditioning. Dat veroorzaakt een beklemmende, muffe geur. Zeker tijdens de warme zomermaanden geen pretje! Gelukkig volstaat het regelmatig onderhouden en desinfecteren van je airco dikwijls om je airco zo optimaal mogelijk te doen functioneren. Nood aan advies of is je airco toe aan een onderhoudsbeurt? Maak hier snel je afspraak.

Onze tip? Wil je je airconditioning een heel jaar door in topconditie houden? Lees hier alvast enkele makkelijke tips waarmee je écht het verschil maakt.

  1. Aandachtig blijven

Moeite om je bij warme temperaturen te concentreren? Een goede airconditioning helpt je om het klimaat in je auto op peil te houden en wakker en aandachtig te blijven in het verkeer. Grijp je bij moeilijke momenten steevast naar koffie of energiedrankjes? Dat is geen goed idee, want cafeïne heeft een uitdrogend effect. Drink voldoende water om gehydrateerd en geconcentreerd te blijven achter het stuur.

Onze tip? Ben je de hele dag onderweg en wil je steeds een frisse fles water bij de hand hebben? Vries een half gevulde PET-fles in en vul de volgende ochtend met water.

Zin in meer tips voor een optimale rijervaring? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op de sociale media en blijf als eerste op de hoogte.

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer